Balbay, “Tanıkların ifadelerine göre Gaffar Okkan 5, Eşref Bitlis ise 10 farklı şekilde öldürüldü. Allah aşkına bu mu adalet?” diye sitem etti. Mahkeme Başkanı ise Balbay'ı mahkemeyi suçlayan ifadelerinden dolayı uyardı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında, dinlenen tanık beyanlarına ve dava dosyasındaki delillere ilişkin sanıklara ve avukatlarına söz verildi.

CHP Milletvekili tutuklu sanık Mustafa Balbay, "Son 6-7 aydır yapılan uygulamadan sonra Türkiye Cumhuriyeti'ne ait bir mahkemede yargılandığımı hissetmiyorum." dedi. Sanık ve tanık beyanlarının bu davayı getirdiği noktaya da değinen Balbay, "Bilinmeyen bir yerden üzerimize ateş açılıyor, heyet tarafından kıpırdamamızın yasaklandığını hissediyoruz." iddiasında bulundu. Mahkeme Başkanı bu sözlerinden dolayı Balbay'ı uyardı.

"Her tanık davanın seyrini değiştiriyor.” diyen Balbay, tanıkların ifadelerine göre Gaffar Okkan 5, Eşref Bitlis'in ise 10 farklı şekilde öldürüldüğünü ileri sürdü. Balbay sözlerini şöyle sürdürdü: “Tanıklar bize bildiklerini değil kanaatlerini anlatıyorlar. Bir şey aydınlatmıyorlar. Kanaat hukuku söz konusu. Tanıklar bizleri tanımadıklarını söylüyor ancak mahkemeniz fotoğraflarla teşhis yapmaya çalışıyor.”

MAHKEME BAŞKANI, BALBAY'I UYARDI

Balbay'ın ifadeleri üzerine Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese uyarıda bulundu. Özese, "Burada CMK hükümleri uyarınca yargılama yapılıyor. Mahkemeyi töhmet altında bırakan beyanlarda bulunuyorsunuz. Tarafsız ve bağımsız yargılama yapıyoruz." dedi.

TBMM'ye sitemini gönderdiğini belirten Balbay'ın, "Çıkardıkları yasaların uygulanıp uygulanmadığına bakmıyorlar. İç hukuk yolları tükendiği gibi dış hukuk yolları da tükendi. Artık adil, hızlı, tutuksuz yargılanma talebimizden vazgeçtik, bu davanın hukuk zeminine çekilmesini istiyoruz." şeklindeki sözü de Başkan Özese tarafından tepki ile karşılandı.