Doğanbey Belediye Başkanı Ahmet Çileli, yürümeyi seven bir belediye başkanı olduğunu belirterek, göreve geldiği günden itibaren belediyede makam arabası döneminin sona erdiğini ifade etti. Belediye'de mesai başlangıcı öncesinde ya da mesai bitiminin ardından evine yaya olarak gidip geldiğini belirten Başkan Çileli, “9 Temmuz 2010 tarihi olan seçildiğim günden beri bir defa dahi makam arabasına binip de evime gitmiş yahut da götürmüş değilim” dedi.

Sağlık ve sıhhatine iyi geldiği için yürümeyi çok sevdiğini, lüks makam arabasının ise belediyede artık hizmet aracı olarak kullanıldığını aktaran Çileli, “Tabi makam arabasına binmemem nedeniyle yakıt yönünden de tasarruf ediyoruz. İhtiyaç olduğunda makam aracına hizmet aracı olarak personel görev için biniyor. Birçok kişi, ‘belediye başkanı değil misin, niye yaya gidiyorsun' diye soruyor? Ama benim hiç umurumda değil onlar. Dönemimizde yakıt yönünden çok tasarruf edildi, diğer araçlar için de aynı şey geçerli. İzinsiz kimse binemez” diye konuştu.

Yerel seçimlerde belediyeye meclis üyesi olarak seçilen Ahmet Çileli, Belediye Başkanı Şinasi Erten'in ani vefatı üzerine meclis tarafından belediye başkanlığı görevine getirildi.