Bir süre önce Susurluk Davası kapsamında aldığı ceza nedeniyle cezaevine giren Mehmet Ağar , 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimindeki tavrından dolayı önemli bir itirafta bulundu.
367 krizinin yaşandığı günlerde Meclise girmeme kararının kendisinin görüşünün olmadığını, 44 kişinin verdiği karar olduğunu söyleyen Mehmet Ağar, aslında Genel Kurula girme kararı aldıklarını ama birilerinin bunu kötüye kullandığını söyledi.
Kendisini ziyarete gelen Sabah Yazarı Mahmut Övür'e konuşan Ağar, 2007 yılındaki e-muhtırayla sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve o verdikleri kararla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
İşte Mehmet Ağar'ın itiraf niteliğindeki o sözleri;
"Bir gün gelir her şey aydınlanır. Ben 2007'deki tavrımızın cezasını siyaseti bırakarak ödedim. O gün ne söylediğim ortada, kendi kararımı hayata geçirmediğim için pişmanım. 44 kişinin verdiği karar var. Benim görüşüm değildi. İlk toplantıya girilmeyecek, sonra girilecekti. Birileri bunu kötü kullandı. O günden sonra siyaseti bıraktım ve bir daha dönmeme kararı aldım."
2007 yılında dönemin Dışileri Bakanı, şimdinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , AKP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmişti. İlk tur oylamada ANAP ve DYP milletvekilleri Genel Kurula girmediği için Sabih Kanadoğlu'nun icat ettiği 367 sayısına takılınmıştı.
Milletin iradesini temsil eden milletvekillerini Genel Kurula sokmadıkları için hem ANAP ve DYP hem de bu partilerin genel başkanları olan Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar, sonraki seçimlerde siyasti bırakmak durumunda kalmışlardı.
Kaynak: SABAH