Trabzon Valiliği tarafından organize edilen Turizm toplantısında bugün dikkat çeken bir olay yaşandı.

MÜDÜR GELMEYİNCE
Vali Kızılcık konuşmasının ardından bölge iller için DOKA aracılığı ile hazırlanan bir projeyi tanıtması için
Trabzon İl Planlama Müdürü Veysel Başer’i anons etti. Ancak Başer’in salona gelmediğinin söylenmesi üzerine DOKA yetkililerinden projeyi tanıtmasını isteyen Vali Kızılcık, fakat DOKA’nın da konu hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etmesi üzerine projeyi mecburen kendisi tanıtmak zorunda kaldı.

ORDU’DAN ARTVİN’E AYNI TABELALAR

Kızılcık, “Doka’da iki tane bölge illerine yönelik bir proje hazırladık. Müdür bey olmadığına göre ben sunuyorum. Burada iki temel hedef var. Birincisi bölgemizdeki turizm destinasyonlarına ulaşıma gelen misafirlerin ulaşımını kolayca sağlayabilmek.
Bu noktada Ordu’dan itibaren Artvin’e kadar ama biz Batum’u da bu projenin içine dahil ediyoruz. Aynı büyüklükteki tabelalarla göstererek tabelalandırmayı gerçekleştirmek şuanda bunun hazırlıkları tamamlandı. Tabelalar bitti bu günlerde Trabzon’a tabelaların dikimine başlanacak. Böylece gelecek turistler aynı tabelalarla turizm destinasyonlarını noktalarını rahatlıkla görme imkanına sahip olacaklar.
Yine bu proje kapsamında havalimanında gelen yerli ve yabancı turistlerin hangi turizm noktasına hangi güzergahları takip ederek en kısa zamanda ulaşabilecekleri hangi araçlarla ulaşabilecekleri nerelerde yemek yiyebileceklerini görecekleri kiosuklar göreceğiz. Havalimanında ve belediye meydanında olacak. Kiosların ihalesini yakında yapacağız.