HAYALİ ihracat profesörü’ olarak tanınan, dolandırıcılıktan kara para aklamaya 49 suç kaydı bulunan, 6 suçtan hakkında yakalama kararı çıkarılan, sahtecilikten 6 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Abdurrahman Yakupreisoğlu, Etiler’de yakalandı. “Balina” ve “Paraşüt” gibi hayali ihracat davalarında adı geçen Yakupreisoğlu’nu uzun süredir arayan polis, ‘hayali ihracat profesörü’nün izini, sevgilisi olduğu belirlenen bir kadının evinde buldu. Ekipler, geçtiğimiz pazartesi günü, Yakupreisoğlu’nun bu evden çıkarak Etiler, Akmerkez’e gittiğini belirledi. Akmerkez’den çıkıp lüks aracına binen Yakupreisoğlu’nun önü, saat 16.30’da kesildi. Polis uzun süre dil döktü

Polisleri görünce şaşıran Yakupreisoğlu, önce otomobilin camlarını kapattı, daha sonra tüm kapıları kilitledi. Yaklaşık yarım saat, Yakupreisoğlu’nun kilitleri açması için dil döken polis, bunda başarılı olamayınca bir çekici çağırdı. Otomobiliyle çekiciye yüklenen Yakupreisoğlu, bu halde Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.
Yakupreisoğlu, emniyette de direnişe devam etti. Polisin sabrı tükendi. Yakupreisoğlu’na, biber gazını gösterdiler ve “Eğer çıkmassan içeri biber gazı sıkacağız. Karar senin” dediler.

Biber gazını görmek yetti

Biber gazını gören Yakupreisoğlu, hemen otomobilin kilit sistemini açtı ve otomobilden çıktı. Gözaltına alınan Yakupreisoğlu’nun üzerinde “Abdurrahman Iagubreisoğlu” adına düzenlenmiş Gürcistan pasaportu çıktı. Yakupreisoğlu’nun pasaportunun gerçek olup olmadığı ile ilgili araştırma sürerken, aynı pasaportla 10 kez yurtdışına giriş çıkış yaptığı belirlendi. Şüpheli, işlemlerinin ardından savcılığa çıkarıldı. Mahkemeye sevk edilen Yakupreisoğlu, tutuklanarak Metris Cezaevi’ne konuldu.