Org. Özel bu amaçla, danışmanlarını belirlemeye başladı ve ilk etapta medya ve halkla ilişkiler birimi oluşturma kararı aldı. Sivil danışmanlar Genelkurmay'daki İletişim Daire Başkanlığı ile koordineli çalışacak.

4-6 bin 500 lira arasında maaş ödenecek danışmanların, terör, dış politika, strateji, askeri ve ulusal güvenlik, silah sanayi, iletişim, gibi alanlarda uzman kişilerden seçilmesi bekleniyor. Danışmanların çalışma süreleri, Genelkurmay Başkanının görevi bittince, sona erecek. Ücret, danışmanın tam ya da kısmi çalışma durumuna göre saptanacak. 22 Mayıs 2012 günü TBMM'den geçen Askerlik yasasında bu hüküm şöyle düzenlenmişti:

‘'Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetleri ile ilgili alanlarda Genelkurmay Başkanına danışmanlık yapmak üzere, kadro şartı aranmaksızın ve sözleşmeli personel çalıştırılma hükümlerine bağlı olmaksızın, 10 kişiye kadar Genelkurmay Başkanı danışmanı çalıştırılabilir ve 60-100 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ücret ödenir. Bu personelin ücreti tam veya kısmi zamanlı çalışacak olması dikkate alınarak Genelkurmay Başkanlığınca belirlenir. Kamu kurumlarında çalışanlar da, mali ve sosyal hakları kurumlarınca ödenmek kaydıyla ve muvafakat alınarak görevlendirilebilir. Danışmanların görevi, Genelkurmay Başkanının görev süresi sona erdiği tarihte biter. Kamu kurum ve kuruluşları personeli de kurumlarındaki kadro ve pozisyonlara dönerler''