Vali Mutlu, katıldığı bir program sırasında Nevruz'la ilgili basın mensuplarının sorularının sorularını yanıtladı. Nevruz'un baharın müjdecisi olduğunu belirten Mutlu, "Çok önemli bir gündönümü. Baharın müjdecisi olan özel bir günü bahar sevincine uygun kutlanması hepimiz için çok önemli. Nevruz sadece Anadolu'da, bizim dünyamızda değil, Orta Asya'ya kadar uzanan çok geniş bir coğrafyada kutlanmakta olan Türklerin, İranlıların, Arapların, netice itibariyle bu coğrafyada yaşayan bütün ulusların sevinç günüdür, müjde günüdür. O nedenle biz de tabii ki bu güzel günü anlamına uygun bir şekilde kutlanmasını önemsiyoruz. Bununla ilgili yapılmak istenen şenlikler, toplantılarla ilgili güvenlik güçlerimiz noktasında da huzurlu bir şekilde bu toplantıların yapılması için tedbirlerimizi ve planlamalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"Nevruz için hangi önlemler alındı?" şeklindeki bir soru üzerine de Mutlu, her yıl alınan tedbirlerin bu yılda aynı şekilde alınacağını söyledi. Mutlu, "Bu tedbirlerin dışında çok özel bir tedbirimiz yok. Netice itibariyle bütün toplantılarda ve bu tür kutlamalarda alınmış olan güvenlik tedbirleri neyse bunların tamamını aynı şekilde alacağız. Çok özel bir tedbir anlamında söylemiyorum bunu. Nevruz bir müjde günüdür, baharın müjdecisidir, yıldönümüdür" diye konuştu.

Vali Mutlu, pek çok ulusun ortak sevinç günü olarak kutlanan bu günde herkesin sorumlu, bahar sevincine uygun bir duruş içinde olması ve kutlamalarını birliğe, beraberliğe, sevince vesile olacak şekilde yaşaması gerektiğini söyledi.

Nevruz'un İstanbul'da 21 Mart günü kutlanacağını belirten Mutlu, "Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Farklı günlerde Nevruz'un kutlanması yönündeki talepleri de, her günün kendi tarihi içerisinde kutlanmasını da özellikle paylaşmak istiyoruz. Biz hepimiz biliyoruz ki bayramlar hangi güne denk gelirse o günde kutlanır. Anneler Günü'nü veya özel günlerimizi hangi günse o gün kutluyoruz. Milli bayramlarımızı, dini bayramlarımızı gününde kutluyoruz. Dolayısıyla bu Nevruz'da da İstanbul'da gelecek talep doğrultusunda gerekli izni 21 Mart günü için vereceğiz" diye konuştu.

Basın mensuplarının, "BDP'nin bir başvurusu oldu mu?" sorusu üzerine de Mutlu, Oldu ama 21'i itibariyle kendilerine müsaade edeceğiz. Nevruz gününde kutlanacak" şeklinde karşılık verdi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Nevruz bayram tadında geçer mi?" sorusuna da, "İstanbul bir güvenlik şehridir, huzur şehridir. İstanbul'da yaşayan 14 milyon insanımızın huzuru fevkalade önemli. Dolayısıyla büyüyen, gelişen bir şehrin geleceğini kurma noktasında huzur ve güvenliği önemsiyoruz. Bu huzuru bozmaya çalışacak ufak mihraklara da fırsat hiçbir zaman verilmeyecektir" diye yanıt verdi.

Vali Mutlu, Maltepe'de ele geçirilen patlayıcılarla ilgili bir soru üzerine de, "Polisimizin, emniyet güçlerimizin operasyonları ihtiyaç oldukça, aldığımız duyumlar varsa bunlarla ilgili elbette ki sürecek. İstanbul'umuzun güvenliği, insanımızın güvenliğiyle ilgili aldığımız her türlü bilgiye değerlendirerek suç ve suçluyla ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.