Örgüt üyelerinin eylem sırasında provokatörlük yaptıkları ileri sürüldü.İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya rağmen Zeytinburnu, Fatih, Beyoğlu, Kartal, Küçükçekmece ve Sultangazi'de izinsiz kutlama için sokağa dökülen göstericiler dün ortalığı savaş alanına çevirmiş ve çevredeki ev, işyeri ve araçlara zarar vermişlerdi.

Gösterici gruplar polisin müdahalesi sonucu etkisiz hale getirilmişti. Olaylı Nevruz'a ilişkin emniyetten yapılan açıklamada, BDP'li Hacı Zengin'in Kazlıçeşme'deki polis müdahalesinden sonra hayatını kaybettiği iddiası yalanlandı.

Yetkililer, dünkü olaylarda gözaltına alınan toplam 135 kişiden 101'inin İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiğini, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde sorgusu tamamlanan 9 şüphelinin ise bugün adliyeye sevk edildiği bildirdi.

Öte yandan, gözaltına alınan gruptan büyük bir bölümünün PKK üyesi olduğu ve eylem sırasında provokatörlük yaptıkları ileri sürüldü. Halen Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu süren 135 kişinin 'kamu malına zarar vermek', 'Terör örgütü emriyle eyleme katılmak' ve 'kamu düzenini bozmak' suçlarından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.