Meclis'te tartışmalara neden olan Kamu Başdenetçiliği seçiminin ardından, Kamu Başdenetçiliği'ne seçilen Mehmet Nihat Ömeroğlu bugün Genel Kurul'da yemin ederek görevine başladı. Oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Sadık Yakut tarafından kürsüye davet edilen Ömeroğlu yemin ederken, CHP ve BDP milletvekillerinden tepki geldi. CHP milletvekilleri yemin sırasında sırtlarını kürsüye dönerken, BDP milletvekilleri ise sıralara vurarak tepki gösterdi. Ömeroğlu, Meclis Genel Kurulu'nda Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu uyarınca, "Görevimi tam bir tarafsızlık, dürüstlük, hakkaniyet ve adalet anlayışı içinde yerine getireceğime, namusum ve şerefim üzerine and içerim" şeklinde yemin etti.

Yeminin ardından Meclis Başkanvekili Yakut, CHP milletvekillerine, "Artık dönebilirsiniz, yemin bitti" şeklinde seslendi.

Yemin töreninin ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve bazı CHP’li vekiller Meclis bahçesinde de eylemlerini sürdürdü. İnce, burada yaptığı açıklamada Ömeroğlu’nun tarafsız görevini yapamayacağını öne sürdü.