Konuşmasından satırbaşları...

Bu akşam bizi burada yanlız bırakmayan İbrahim Tatlıses'e sevgilerimi yolluyorum.

Merkez Bankası'nın en son döviz rezervleri açıklandı. Çok büyük bir rekor elde ettik. Biz 100 milyar dolar hesabı yaparken şu an itibariyle 103 milyar 114 milyon dolara ulaştı. Tabi bu Türkiye'nin gücünü ve krizlere karşı dayanıklılığını gösteriyor.

Mübarek Ramazan ayının artık son haftasına gritiyoruz. Önce Kadir gecesinin heyecanını yaşayacağız ardından Ramazan Bayramı'nı idrak edeceğiz. Ramazan'ı hep birlikte yaşadık. Manevi olarak ruhlarımızı doyurduğumuz bu mübarek ayda ihtiyaç sahiplerini gözettik, dertlerine derman olmanın çabası içinde olduk.

MYANMAR GEZİSİNE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Ramazan ayı maalesef başlarındaki tüm iyi niyet temennilerimize rağmen gerek milletimiz gerek dünya üzerindeki bazı milletler için buruk şekilde geçti. Myanmar'ın Arakan bölgesindeki ağır katliam haberiyle sarsıldık. Sadece Müslüman oldukları için saldırılara maruz kaldılar yerlerinden edildiler. Açlığıa ve sefalete mahkum edildi. Bangladeş Başbakanı 500 bine yakın Arakanlı bize geldi dedi. Biz bunun altından kalkamayız dedi. biz de Suriye'den gelenlerle aynı durumu yaşıyoruz. Bu insanlar neden göç etmek zorunda? Bazı kardeşlerimiz hayatlarını kaybetti. Çarşamba günü eşim kızım dışişleri bakanı ve heyet oraya gittiler, kampları ziyaret ettiler. İlk kez diplomatik bir ilişki kuruyoruz. İlk defa bir dışişleri bakanı oraya gitti. Manzaranın gerçekten içler acısı olduğuna heyetimiz şahit oldu. Açıkçası Arakan Müslümanlarının heyetimizi bağırlarına basmalarıyla bir şey arayışı içindeler. Açlığı düşünmüyoruz biz topraklarımızda insanca korkusuzca yaşamanın arayışı içindeyiz diyorlar. Türkler geliyor diyerek sevinmeleri bizleri de ayrıca sevindirdi heyecanlandırdı gururlandırdı. Myanmar çok anlamlı bir yer. Şehitlerimizin gittiği defnedildiği bir yer. Biz oralara gitmekle mükellefiz. Birinci Dünya Savaşı'nın ardından bizim binlerce esir kardeşimiz oraya götürüldü, orada şehit oldular.

Şimdi çıkmış birileri yazıyor, dışişleri bakanının ne işi var diyorlar. Ben buradan o medya patronuna yazıklar olsun diyorum o adamları köşe yazarı olarak nasıl tutuyorsunuz? Bu tür hedefi aşkı heyecanı olmayan insanlara eline kalem vermişsin köşe teslim etmişsin. Bu milletin dertleriyle dertlenen kalemler değildir bunlar.

Biz ihtiyaç olan her yere gideceğiz.

Bizi uzak diyarlara gittiğimiz için eleştirenler İstanbul'un Anadolu yakasına gitmemişlerdir. Bunların bir kısmı Ankara'nın ötesine geçmezler. Hz Mevlana'nın bir sözü var: "İki parmağının ucunu gözüne koy bir şey görebiliyor musun dünyada? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değil." Bu insanlar da etraflarındakini göremiyorlar

SURİYE VE TERÖR OLAYLARI BAĞLANTISI

Ramazan ayında içimizi acıtan bir başka hadise de terör saldırıları oldu. İzmir Foça'da da terör yüzünü gösterdi. Terör örgütü son saldırılarıyla şunu net ortaya koydu. bu eli kanlı örgütün Kürt kardeşimle bir alakası yoktur. Kürt kardeşimi temsil etmemektedir. Böyle mübarek bir ayda kan dökenlerin benim Kürt kardeşimle ortak bir yanı yoktur. Biz bu saldırılardaki zamanlamayı asıl hedefi çok iyi biliyoruz. Bub saldırıların ardında kimlerin olduğunu biliyoruz. Başta Şemdinli olmak üzere terör örgütünün yaptığı bu saldırılar terör örgütünün kendini bitirdiği saldırılardır.

Terörün TBMM içinde siyaseti şekillendirmesine asla izin vermeyeceğiz. 30 yıl boyunca terör siyaseti şekillendirmeye hükümetleri yıpratmaya çalıştı. Bugün de terörü hükümeti yıpratmak için kullanmak isteyenler var. Geçmişte siyaset partileri bu tuzağa nasıl düştüyse bugün de aynı şey var. ingiltere'ye İspanya'ya bakıyorsunuz muhalefet partileri hükümete destek bizde de tam tersi. Ana muhalefet partisinin bu yaptığı tam bir basiretsizliktir. CHP terörürün ekmeğine yağ sürmekte. Bakınız Suriye'de yaşanan olaylara Türkiye'de yaşanan olaylar arasında bağlantı var. Suriye'de çok ağrı bir zulüm üküm sürerken Türkiye'de terör arttı. Mezhep gerilimi oluşturulmak isteniyor. Eş zamanlı olarak hükümetimize partimize karşı kampanya yürütülüyor. Yurtdışında oluşturulan kara kampanya burada da oluşturuluyor. Biz Suriye'deki olaylara mezhep penceresinden bakmadık. Eğer mezhep üzerinden baksaydık bu olaylara kadar Suriye yönetimi ile iyi ilişkiler yürütmezdik. Biz Suriye'deki olaylara sadece ve sadece insaniyet penceresinden bakıyoruz.

Bu mübarek Ramazan ayında Suriye'de artan kan bizi endişeye sevk ediyor. Buradan dünyaya çağrıda bulunmak istiyorum. Tüm inançların kutsal mabetlerine her türlü saldırıyı kınıyoruz. Mabetler her dinin ortak kutsal değerleridir.

CHP'ye yakın biz gazete şu başlığı attı: "Suriye'de emparyalistler ve gericiler yenildi" Bakıyorsunuz CHP genel başkanı da aynı dili kullanıyor. Hani bu parti Atatürk'ün partisiydi? Çıkıyorsunuz yurtta sulh cihanda sulh diyorsunuz. Suriye'ki Baas Partisi'ne kayıtsız şartsız destek veriyorsunuz.

Kendi ülkesinin Başbakanına yetkililerine güvenmiyor, Baas Partisi'nin diliyle konuşuyor.