PKK lideri Abdullah Öcalan'a, İmralı Cezaevi'nde ailesiyle görüşme izni verildi. Öcalan, Kurban Bayramı'nda kardeşiyle görüşecek.

Terör örgütü ele başının kardeşi Mehmet Öcalan adaya gidecek ve açık görüş yapacak. Görüşmenin günü ve saati gizli tutuluyor.

Anadolu Ajansı, haberi 'Kurban Bayramı dolayısıyla, İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde kalan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın ailesiyle görüşmesine izin verileceği öğrenildi' ifadesiyle duyurdu.

14-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve tutukluların biraraya gelmesine imkan tanıyan açık görüş günlerinden birisinde Abdullah Öcalan'ı kardeşi Mehmet Öcalan'ın ziyaret etmesi bekleniyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve DBP, Öcalan'dan 15 Temmuz'dan bu yana haber alamadıklarını savunuyordu. Parti üyeleri, PKK lideri ile görüşün sağlanması için açlık grevi başlatmıştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Öcalan'ın sağlık durumuna dair ortaya atılan iddialara tepki göstererek "Öcalan'ın sağlığıyla ya da güvenliğiyle ilgili herhangi bir sorun yok. Sürekli kontroller yapılıyor… Abdullah Öcalan konusu bölücü terör örgütü tarafından sürekli istismar ediliyor ve kamuoyuna sürekli yanlış bilgiler aktarılıyor" demişti.