Ankara'da Ortadoğu Teknik Üniversitesi (Odtü)'nde cezaevlerinde açlık grevi yapan PKK VE KCK'lı tutuklulara destek amacıyla gösteri yapan gruba polis müdahale etti. AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek isteyen grup, polisin müdahalesiyle dağıldı.

ÜNİVERSİTEYİ SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

Cezaevlerindeki açlık grevlerini protesto eden maskeli bir grup, Ortadoğu Teknik Üniversitesi girişini savaş alanına çevirdi.

Sloganlar atarak AK Parti Genel Merkezi'ne yürümek isteyen grubu polis, kampüsün ana çıkışında durdurdu. Uyarıya rağmen dağılmayarak yürüyüşte ısrar eden gruptakilerle güvenlik güçleri arasında arbede oldu.

Polis, taş, şişe ve sopa atan gruba, biber gazı, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında çok sayıda öğrenci atılan gazdan etkilendi.

YOLU KAPATMAK İSTEDİLER

Eskişehir yolunu trafiğe kapatmak isteyen grubu, çevik kuvvet ekipleri barikat kurarak engellemeye çalıştı. Yüzleri maskeli olan eylemciler, yanlarında çöp bidonları ile getirdikleri taş ve şişe ile polise saldırdı.Polis ekipleri de grubu dağıtmak için biber gazı ile müdahale etti. Odtü girişindeki gerginlik uzun süre devam etti.

GÜVENLİK KULÜBELERİNİ ATEŞE VERDİLER

Müdahalenin ardından kampüse çekilen gruptakiler, yerleşkedeki özel güvenlik görevlilerine ait kulübeleri ateşe verdi, güvenlik kameralarının bulunuğu direkleri devirdi.

Kampüs içinde barikat oluşturup polise taş atmayı sürdüren gruptakilere polis gaz bombası ile müdahale etti.

Gruptakiler müdahalenin ardından dağıldı.