Yaklaşık 5 bin kişi, şehit için son görevlerini yerine getirmek için hazır bekledi. Avcılar Belediyesi tarafından sokağa ses düzeni kuruldu. Bariyerlerle yol açık tutulmaya çalışıldı.

10'UNCU YIL MARŞI ÇALINDI

Kalabalık cenazeyi beklerken sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Anne ağlama evlatların burada" sloganları attı. Tüm şehitlerin isimleri tek tek okundu. Kalabalık hep bir ağızdan "burada" diye bağırdı. Bir ara ses düzeninden 10 yıl marşı çalındı. Marşa kalabalık çoşkuyla eşlik etti. Güçlükle ayakta duran şehit Er Eyüp Çolakoğlu’nun annesi Türkan Çolakoğlu balkona çıktı. O da marşa eşlik etti.

 

 

ŞEHİT ASTEĞMEN DE SON KEZ BABAOCAĞINDA

Hakkari Çukurca’daki terör saldırısında şehit olan Piyade Asteğmen Bilal Özcan’ın cenazesi son defa baba ocağına getirildi. Helallik istenirken korteje eşlik eden polislerin de gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Yaklaşık bin kişinin sabah saatlerinden itibaren geldiği Bilal Özcan’ın Beylikdüzü Yakuplu’daki evinin önünde Türk bayrakları açılarak, Tekbir getirildi. Şehit Asteğmen’in cenazesi, babası Ali Osman Özcan, eşi Betül Özcan ve yakınları tarafından helallik alınması için evine getirildi. Cemaatten helallik istenirken korteje eşlik eden polislerin de gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Bu arada cenaze gelmeden önce, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan gelen başsağlığı telgrafları okundu. Bu sırada bazı vatandaşlar tepki göstererek, "Başsağlığı istemiyoruz, Apo’nun kellesini getirin" dedi.

Şehidin cenazesi oluşturulan güvenlik çemberi ve vatandaşların "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde Ataköy 5. Kısım Camii’ne götürüldü.