Diyarbakır'da iç mimarlık ofisini açan Serçin Tekin'in ilkokul öğretmeni Suna Aydın Trabzon'dan Diyarbakır'a gelerek öğrencisine destek oldu. İlkokul öğrencisinin açtığı iş yerinin kurdelesini kesen öğretmen Suna Aydın, yıllar sonra yaptığı bu yolculuğun sevgiye yönelik olduğunu söyledi.

İç mimarlık ofisinin açılışında konuşan Serçin Tekin, bu anlamda Diyarbakır'da bir boşluk olduğunu ve bu boşluğu doldurmayı hedeflediğini söyledi. Tekin, "İç mimarlık denilince çoğu kişinin aklına boyalar, dokular gibi dekorasyon ifadeleri gelse de iç mimar sizin rahatınızı sizden çok düşünen kişidir. İç mimarlık da yapının taşıyıcı elemanları dışında kalan iç mekanın bir bütün olarak tasarlanabilmesidir. Ben mesleğime aşığım ve büyük bir heyecan duyuyorum işimi yaparken bu heyecanla Diyarbakır'a kaliteli, kişiye özel mekanlar tasarlamak istiyorum. Diyarbakır'da çok başarılı mimarlar var fakat iç mimarlık konusunda eksikler olduğunu düşünüyorum, benim de hedefim bu eksikleri en doğru şekilde giderebilmek" dedi.

Diyarbakır'da ve öğrencisinin yanında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Tekin'in ilkokul öğretmeni Suna Aydın ise, Trabzon'dan Diyarbakır'ı yıllar sonra yaptığı bu yolculuğun sevgiye yönelik olduğunu söyledi. Aydın, "Öğrencilerimin güzel yerlere gelmeleri, toplumda yararlı bir insan olmaları en büyük hayalimdi. Serçin'in açılışına gelmem onun hayatında ilk adımlarını, ilk heyecanını yaşamasına ortak olmaktı. İyi ki Diyarbakır'a gelmişim. Sevginin, hürmetin, saygının perçinleştiği bu şehirde kızımın yanında olmam beni de çok mutlu etti" diye konuştu. - DİYARBAKIR