Okullar ne zaman açılacak? MEB'de FETÖ ile bağlantılı 20 binin üzerinde öğretmenin görevine son verilmesi ve FETÖ'ye destek veren 600'ün üzerinde eğitim kurumunun kapatılmasıyla birlikte eğitim öğretim döneminin başlamasında bir aksama olacağı iddia ediliyor. Bu durumun okulların geç açılmasına sebep olacağı iddia ediliyor. Peki okullar geç mi açılacak? Birçok iddiaya göre okullar ekim ayında açılacak. İddialar henüz kesinleşmedi.

 İddiaya göre, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yaptığı açıklamada daha önce 12 Eylül'de açılması planlanan okulların açılış tarihi 1 hafta ertelendi. Ancak yapılacak öğretmen atamalarının yetişmemesi ihtimali ile okulların açılmasının ertelenmesi gündeme gelebilir. Bu durum okullar ne zaman açılacak diye merak eden öğrencilere bir müjdeli haber gibi verilse de geç açılan okulların geç kapanması da söz konusu olacak.

Bilindiği gibi YÖK, ÖSYM tarafından uygulanan ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi) sınavının 20 Ağustos'a ertelenmesine karar vermişti. Bu sınavın 20 Ağustos'a ertelenmesiyle birlikte yeni öğretmen atama takviminde bir değişiklik oldu.  Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı açıklamada bu dönem kadrolu ve sözleşmeli olmak üzere iki defa öğretmen ataması yapacaklarını bu durumun da okulların açılma tarihini ve sınav takvimini erteleyebilecegini dile getirdi.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK

Eğer öğretmen atama takvimi yetişmezse okulların açılması da ertelenecek. Okullar ne zaman açılacak, okullar geç mi açılacak diye merak eden öğrenciler de MEB tarafından yapılacak resmî bir açıklama ile okulların ne zaman açılacağını öğrenmiş olacak.

MEB'den son dakika okul açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılması ile ilgili son ve resmi açıklamayı yaptı. MEB, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının 19 Eylül 2016 tarihinde açılacağını duyurdu. MEB'in açıklaması şu şekilde; "Bugün bazı basın yayın organlarında, 2016-2017 eğitim öğretim yılının 3 Ekim 2016 tarihinde başlayacağına yönelik spekülatif haberlere yer verildiği görülmüştür. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Bakanlığımızca daha önce eğitim öğretim yılı çalışma takviminde açıklandığı gibi eğitim öğretim yılı 19.09.2016 tarihinde başlayacaktır. Bakanlığımızla ilgili her türlü resmi açıklama, duyuru ve haber Müşavirliğimizce yapılmaktadır. Bunun dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği"