Hakkari,Yüksekova, Şemdinli gibi illerde okulların kundaklanması ve kullanılmamaz hale getirilmesi yönetecileri bir takım önlemler almaya itti. Bazı okul yöneticileriolası taşlı ve molotoflu saldırılara karşı okulun tüm pencerelerini çelik süzgeçle korumaya aldı


Hakkari’de  kundaklanarak kullanılamaz hale getirilen okulda, öğretmenlerin de desteği ile acil onarım ve temizlik çalışmaları başlarken, öğrenciler ise olaydan büyük üzüntü duyduklarını belirttiler.Yeni Mahalle’de bulunan 3 katlı ve 6 derslikte 371 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda, akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından tüm camları kırıldıktan sonra içeriye molotof kokteyli atılıp yakılması üzerine büyük hasar oluşmuştu. Bunun üzerine okulda onarım çalışmaları yapılana kadar bir gün süreyle ara verilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatı üzerine acilen onarım ve temizlik çalışmalarına başlandı.


BAZI OKULLARDA KORUMA ÖNLEMLERİ

Şemdinli ve Yüksekova ilçesinden sonra Hakkari merkezde de okulların kundaklanmaya başlanması üzerine bazı okul yöneticileri ise olası taşlı ve molotoflu saldırılara karşı okulun tüm pencerelerini çelik süzgeçle kurumaya alması dikkatlerden kaçmadı. Oldukça korunaklı hale getirilen okulun olası saldırılara karşıda hasar olamayacağı belirtiliyor.

OKULDA EĞİTİM ÖĞRETİME ARA VERİLDİ

Okulda en çok hasar gören odaların ise ana sınıfı ile okul müdürü odası olduğu belirtildi. Okulun bahçesinde toplanan bazı öğrenciler top oynarken, bazıları ise dışarıda bekleyen öğretmenleri ile sohbet ettiler. Eğitim-öğretimin yapılamadığı okulda öğretmenler ise okulu terk etmeyerek yapılan temizlik çalışmalarını yakından izlediler, hizmetli personele yardımcı olmaya çalıştılar

.ÖĞRENCİLER "OKULUMUZU YAKTILAR"

Okulun bahçesinde bulunan bazı öğrenciler ise, akşam saatlerinde okullarının yakıldığını ve pencerelerinin kırıldığını belirterek, sabah okula geldiklerinde ise ders başı yapamayınca bunun üzüntüsünü yaşadıklarını belirttiler. Kürtçe konuşan bir kadın ise, okulun tahrip olan halini gündüz saatlerinde gördüklerini söyledi.