ÖZEL HABER-Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, 61saat.com’a çok özel açıklamalar yaptı. 23 Temmuz itibari ile okullara kayıtların başladığını ifade eden Kırbaç,
“ Mevcut Okullarımızın kayıt alanlarını belirledik. Yeni planlama ile birlikte bir miktar değişen bir kayıt alanları oldu. Ancak geneli etkileyen bir olay değil. Birde iki okulun kayıt alanı bir oldu. Yeni planlamaya göre bir birleştirme yatık. Adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde de bizim bu yaptığımız planlamaya göre herkesin kayıt olacağı okullar belli oldu. Şuanda hangi öğrencinin hangi okula kayıt olacağı belli. Kayıtlar şuanda açık başladı. 23 Temmuz’dan itibaren kimin hangi okula kayıt olacağı belli odu. Herkes e-okuldan TC. kimlik numarası ile girdiği zaman hangi okula kayıt olacağı belli” diye konuştu.

KAYIT DÖNEMİNDE YASAK
Her yıl büyük tartışmalara neden ‘Kayıt Paraları’ ile ilgili de konuşan Kırbaç, bu noktada çarpıcı ifadeler kullandı.
Kırbaç şunları söyledi:
Kayıt parası kesinlikle olmayacak. Geçen sene Bakanlığımızın bir genelgesi vardı ve her hangi bir okul yöneticilerimiz her hangi bir talepte bulunmayacaklar. Kayıt yapma maksadıyla her hangi bir bağış almaması gerekiyor. Eğer velilerimiz bir yardım yapacaksa okullar açıldıktan sonra kayıt dönemi bittikten sonra bağış yapabilirler.

MÜFETTİŞLER ARAŞTIRMA YAPAR
Geçen yıl olduğu gibi bu yılda müfettişlerimiz bakanlığımızın talimatı doğrultusunda bir ikaz gelirse araştırma yaparlar. Müfettişler, 23 Temmuz’da başlayıp okulların açıldığı döneme kadar okul aile birliğinin kayıtlarını inceliyor. Eğer okula kayıt yaptırmış velinin adıyla benzer bir bağış tespit edilirse yaptığı işlem karşılığında bağış aldığı anlamı çıkıyor. Buradan da arkadaşlarımız için bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Geçen sene bu şekilde tespit edildi. Geçen sene müfettişler bütün her yeri gezdiler bankalardan ekstreleri aldılar ve karşılaştılar.
Ben Trabzon’dan böyle bir şeyle karşılaşmadım. Arkadaşlarımız Temmuz’da çıkan genelgeye dikkate almışlar ve ona göre hareket etmişler. Ceza alan olmadı.


BENDE BAĞIŞ TALEP EDECEĞİM
Kayıt dönemi bitip, okullar başladıktan sonra okul yöneticilerimiz okul müdürlerimiz velilerle yaptığı toplantıda okulun 1 yıllık giderlerini 1 yıllık gelirlerini hangi harcamalar için ne kadar kaynağa ihtiyacı olduğunu velilerine güzelce anlatıp bu konuda velilerinin bağışlarını talep edebilir. Buna hiç kimse karşı gelmiyor. Ama kayıt yapma veya diploma verme karşılığında velilerimizden bağış talep etmiyoruz. Fakat okullar açıldıktan sonra velilerimize söyleyeceğiz. “Okulumuzun giderleri bunlardır karşılanan ihtiyaçları şunlardır bunun dışında bizim şu kadar senelik kaynağa ihtiyacımız olacak bu konuda sizinde yardımlarınızı desteklerinizi bağışlarınızı talep ediyoruz” diyeceğiz velilere. Bunu bende diyeceğim okuldaki müdür arkadaşlarım da diyecek. Bunu isteyen gidecek bağışını yapacak”


OKUL TADİLATLARINA 2 MİLYON HARCANDI
Önceki yıllarda yaşanan bazı okulların tadilatlarının yeni eğitim ve öğretim yılına yetişmeme probleminin bu yıl yaşanmayacağını ifade eden Kırbaç, “Tadilat dönemi ile yetişemeyen okullarla ilgili sorunlarla karşılaşmayacağız. Sayın Valimizin de talimatı ile Merkez ilçe ve ilçelerde yapılacak okulların onarımları ile ilgi ödenekleri ilçelere aktardık. Mahallinde bu çalışmalar yürütülüyor. Hem bir taraftan bu çalışmaları izliyoruz. Her hangi bir aksilik yok. İnşallah bizim hedefimiz 1 Eylül. Ama okulların açılacağı 17 Eylül’e kadar bitmiş olacak. 2012 yatırım programında yaklaşık 2 milyon TL’ye yakın bir ödenek ayrılıyor onarım için” dedi.


Kaynak: 61saat.com