Düzenlenen gecede tulum, kemençe, horon oynanırken geleneksel yemeklerden lahana, muhlama, mısır unundan oluşan çeşitli yiyeceklerle memleket özlemi giderildi. Geceye İstanbul Milletvekili Metin KÜLÜNK, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Almanya-Essen Başkonsolosu M. Kemal BASA, RİDEF Başkanı Recep ALBAYRAK katıldı.

Rizeli olan AKP istanbul milletvekili Metin Külünk hemşehrilerine Türkiyedeki son siyasi gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Külünk „Türkiye Avrupa için bir stratejik güç. Fakat ne hikmetse stratejik güç olan Türkiyeyi terör örgütleri üzerinden örsellemeye çalışan bir Avrupa var.“ Metin Külünk 15 Temmuzun ardından Avrupanın Türkiyeye karşı tutumunu eleştirerek şöyle dedi.

15 Temmuz işgal kalkışması, bu silahlı kalkışmanın ardından Avrupa’nın yapması gereken bir, bunların (FETÖ) okullarını kapatmak, iki, bu silahlı kalkışmanın içindeki teröristleri Avrupa’da kabul etmemek ve hepsini Türkiye’ye iade etmek, götürüp Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güvenlik güçlerine teslim etmekti. „Avrupa’ya da bunlar zarar verecektir, eğer Avrupa tedbir almaz ise bu örgüt Avrupa’ya da tehdit olacaktır. “ dedi Gecede Rizeli hemşehrilerine seslenen Ptof.Dr. Reşat Kasap Rizedeki çalışmalar ve Karadenizi ortadoğuya bağlıyacak olan dünyanın ikinci büyük tunelinin yapım çalışmaları hakkında vatandaşlarına bilgiler verdi.