Muğla'nın Marmaris ilçesindeki 'Kent Meydanı'nın açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu, çok sayıda partili ve vatandaş karşıladı. Sevgi gösterileri altında tören alanına gelen Kılıçdaroğlu, hükümetin 19 Mayıs kutlamalarına ilişkin düzenlemesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye genelinde CHP il başkanları ve ilçe başkanlarının Atatürk Anıtı'na çelenk koyması yasaklandı. Hangi çağda yaşıyoruz. Hangi karanlık düşünceler bu tür kararları alabiliyorlar. Bütün dünyanın saygı duyduğu bir önderi anma gününde çelenk bırakmaya yasak getiriyorlar. O yasakları onların kafalarına çalacağız" dedi.

Türkiye coğrafyasında yer alan herkesin huzur içerisinde yaşamasını isteriz diyen Kılıçdaroğlu, “Herkes barış içerisinde yaşasın, herkesin işi gücü olsun, Analar hiç ağlamasın, barışın ve dostluğun egemen olduğu bir ülkede yaşasın" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu konuşmasının ardından 'Marmaris Kent Meydanı'nın açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu yarın 19 Mayıs Kutlamaları'na katılmak üzere Samsun'a hareket edecek.