Alınan bilgiye göre, silah kaçakçılığı yapan Ali Ç. (41) daha önce, bir barda kaleşnikof silahla yakalanarak gözaltına alınmıştı. Serbest bırakılan zanlının silah kaçakçılığına devam ettiği yönünde ihbar alan polis ekipleri, zanlıyı yakalamak için merkez Yüreğir ilçesinde bulunan Akıncılar Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi.

Evde kardeşi Levent Ç. ile beraber olan Ali Ç., yakalanacağını anlayınca kaleşnikof silahla Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine ateş açtı. Açılan ateş sonucu Özel Harekat şubesinde görevli Başkomiser Kemal Dağlı ile Terörle Mücadele şubesinde görevli polis memurları Esat Göçmen ve Arafat Alkan yaralandı. Yaralı polis memurları çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Başkomiser Kemal Dağlı'nın, zanlının silahından çıkan kurşunla çenesinden yaralandığı öğrenildi.

Polis ekipleri, takviye kuvvetlerin gelmesiyle birlikte eve yeni bir operasyon düzenlemek için harekete geçti. Özel Harekat timleri 'Boy Kalkanı' adı verilen destek ekipmanı ile ilerleyerek eve girdi. Polisler, evden zanlının eşi ve iki çocuğunu çıkartarak yaralanmalarını önledi. Kızını ve torunlarının durumun merak eden yaşlı adam, polis aracındaki yakınlarını gördükten sonra rahat bir nefes aldı.

Polisler, zanlıyı yakalamak için çelik yelek giyip uzun namlulu silahlarla önce odaları sonra da evin çatısını ve yan binaları didik didik aradı. Çevik Kuvvet ekipleri de sokak aralarında çevre güvenliğini sağladı.

Öte yandan, polisin gözaltına aldığı Mustafa adlı bir kişi, zanlı Ali Ç. ve kardeşi Levent Ç'ye seslenerek; "Levent, ben Mustafa ağabeyin, ben şimdi oraya geleceğim. Tamam mı? Ali abi, aşağıya in. Abi bak ben geliyorum oraya. Sana bir şey olmayacak. Ne olur aşağıya in ağabey. Sana bir şey yapmayacaklar" şeklinde seslenerek ikna etmeye çalıştı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, silah kaçakçılığı yapıldığı istihbaratı üzerine Akıncılar Mahallesi'ne giden polis ekibine, bir evden ateş açıldığını belirtti. Coş,"Polislerimiz hastaneye kaldırıldı. Saldırganın evinde çocuklarının da bulunduğu belirtiliyor. Takviye ekipler de olay yerine intikal etti. Durum değerlendiriliyor. Kimseye zarar vermeden yakalanmasına çalışılacak. Teslim olması yönünde çağrılar yapıldı" dedi.

Operasyon devam ediyor.