Trabzon’un en eski ve tarihi mahallerinden Ortahisar eski kimliğine kavuşuyor… Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu mahalle olarak bilinen Ortahisar’ın yaklaşık 20 kişi ile başlanılan rölöve çalışmalarında son aşamaya gelindi.

PROJE 5 AY SONRA BİTİYOR
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, projenin 5 sonra biteceğini kaydederek, “Proje başlanılan tarihten itibaren 5 yıllık süre içerisinde çalışmaları tamamlamayı hedefliyoruz. Niçin Ortahisar dediğimizde bizde diyoruz ki Trabzon burada doğmuştur, buradan etrafa yayılmıştır. Osmanlı’nın ilk eserleri buradadır. Ortahisar Fatih Camisi’nin konumunu, özellikle Cumhuriyet’in ilk binalarından olan valilik binasının burada olduğunu düşündüğümüzde buranın önemi bir kere daha ortaya çıkıyor. Yine Kanuni Sultan Süleyman’ın burada doğması ve 17 yaşına kadar burada yaşaması yani bizim marka şehri oluşturmamız için dünya çapında ‘Muhteşem Süleyman’ olarak da nam salan kanun insanının burada karakterinin oluşması çok önemli” dedi.




TURİZME KAZANDIRILACAK
Projenin içerisinde, butik oteller ve lokanta ve restoranlarında bulunduğunu kaydeden Vali Kızlcık, “Ortahisar Projesi çerçevesinde hem Kanuni’nin doğduğu ev, hem valilik binası, hem butik oteller, lokantalar, yerel sanatlarımızın sergilendiği ve üretildiği işyerleri kısacası hem tarih hem üretim yani insanlığın şu anda aradığı turistik anlamda her şeyi burada bulabilirsiniz. Ancak aynı anda tarihe saygımızın bir sonucu olarak da onları ifa etmek ve insanlık ile paylaşmak için bu hareketi burada başlatmış oluyoruz” diye konuştu.


KAYNAK: 61SAAT.COM