Çobanbey’in doğusundaki büyük bölümün kontrolünü sağlayan muhalif güçler, Azez kırsalındaki terör örgütü IŞİD kontrolündeki Cekke, Baragidah, Tiral, Küçük Tiral, Büyük Tiral, Samandere, Yeni Yaban, Kefergan köylerine zırhlı ve topçu birliklerle operasyon başlattı.

HAVA HAREKATI VE TOPÇU ATIŞI VAR
Hava harekâtı ve tankların top atışlarıyla muhalifler karadan Savran, Akterin ve Dabık’ı ele geçirip El Bab’ı kuşatmayı hedefliyor. Diğer adı Mercidabık olan Dabık, Kefergan ve Savran alınırsa El Bab’a kısa sürede ulaşılacağı belirtiliyor.

Yerel kaynaklar, IŞİD militanlarının Hetimlet, Dabık, Savran ve Akterin bölgelerine çok sayıda patlayıcı ve mayın yerleştirdiğini, silah yığınağı ve savaşçı takviyesi yaptığını bildirdi.

IŞİD SURİYE'DEN SİLİNMİŞ SAYILACAK
IŞİD inancına göre, stratejik öneme sahip Dabık’ta kıyamet öncesi büyük bir savaş yaşanacak. IŞİD’in, Dabık’ı muhaliflerin kuşatmaması için bölgeye patlayıcı madde mayın yerleştirerek keskin nişancı ve mühimmat takviyesi yaptığı öğrenildi. Dabık muhalifler tarafından alınırsa Suriye’de IŞİD büyük güç kaybetmiş olacak ve El Bab’ın alınması kolaylaşacak. Türkiye sınırında IŞİD tehdidi de ortadan kalkmış olacak. Kilis’e roket mermilerinin atıldığı IŞİD mevzileri de muhaliflerin denetimine geçmiş olacak ve böylece Kilis, IŞİD’in menzilinden çıkacak.