Günümüzde artık oyunların çok farklı bir boyut almasıyla birlikte büyük veya küçük insan fark etmeksizin her yaştan insan oyun oynamaya merak sarmış durumda. Eski bilgisayar oyunları ile günümüzdeki bilgisayar oyunları arasında çok büyük uçurum farkı var dememiz yanlış olmaz. Hal böyle olunca oyunlar herkesin ilgi odağı olmuş vaziyette.

Pek çok önemli ve ilgi çekici özelliğe sahip olması ile oyunlar vazgeçilmez bir hobimiz olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte. Günümüz oyunlarında oyuncular oyunu oynadığı andan itibaren kendi dünyasından çıkıp başka bir dünyaya girmekte. Bu durumda hayatın ne kadar yorucu ve bazen de sıkıcı olduğunu düşünürsek oldukça ilgi çekici bir durum haline gelmekte.

İnsanlar her geçen gün büyüyor, fakat ruh büyümüyor. Mesela çocuk oyunu gibi görünen balon patlatma oyunları 30-40 hatta daha fazla yaşa sahip olan kişiler tarafından bile oynanmakta. Ve bu kesinlikle ayıp veya saçma bir durum değil.

İnsanın kendisi büyüse de ruhunun büyümemesi önemli bir şey. Çünkü yaş büyüdükçe insan kendisini salıverir, fakat ruhu büyümeyen insan yaşı kaç olursa olsun hiç kendini salıvermez, çünkü hala yapacak çok şeyi olduğunu bilir.

Bunun yanı sıra küçük olduğu halde kendinden büyüklerin ulaşabileceği unsurlara ulaşmak isteyen afacanlarda mevcut. Örnek verecek olursak oyun açısından örnek verelim. Mesela, zombi oyunları küçük yaşta olan kişiler için pek uygun değildir. Fakat yeni karakterler ve yeni unsurlar görmek isteyen küçük yaştaki kişiler zombi oyunlarını oynayabiliyor.

Büyük yaşta olan insanların küçük yaşta olmak istemesi, küçük yaştaki insanların büyük yaşta olmak istemeleri gibi bir döngü tarih boyunca vardır. Çünkü insanlar birbirine özenirler.

Oyun oynarken de hayatta gerçekleştirmemiz mümkün olmayan hususları gerçekleştirerek istediğiniz şekilde kendi dünyanıza geçiş yapabilmeniz mümkün. Bunun yanı sıra eğlence ve zevk yönünden de oyun oynadığımızda üst seviyeye yükseliriz. O yüzden oyun oynamak (bilinçli oyun oynamak) her zaman kişiye olumlu yönde geri dönüş sağlar.