Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından Kobani’ye karayoluyla gönderilen peşmerge grubu önceki gece Şanlıurfa’daki Demirol Tesisleri’nde mola verdi.

Mola sırasında çorbadan kebaba kadar restorandaki hemen hemen tüm yemeklerden yiyen peşmergeler, hesabı ödemeden tesislerden ayrıldı. Demirol Tesisleri’nde çalışan bir yetkiliden aldığımız bilgilere göre yaklaşık 80 kişilik peşmerge grubu sabaha karşı saat 6 civarında tesislere geldi. Şirket yetkilisi, peşmergelerin tesislerine geleceğinden önceden haberleri olmadığını ve yemek kapasitesi olarak hazırlıksız yakalandıklarını söyledi.

"HESAP 1040 TL, ÖDEYİN"
Peşmergelerin çorba, kuru fasülye ve pilavı tamamen bitirdiğini ifade eden tesisin yetkilisi, yemek yetiştiremedikleri için ekstra olarak Urfa Kebabı da yaptıklarını dile getirdi. Özel Harekat görevlilerinin de peşmerge grubuyla yemek yediğini belirten yetkili, “Peşmerge grubu hesap ödemeden tesislerden ayrıldı. Şu ana kadar ödemeyle ilgili bize bir bilgi ulaşmadı. Adisyonları sakladık. Hesabın ödenmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yetkilinin paylaştığı bilgilere göre tesislerde yemek yiyen bir kişi yaklaşık 13 TL civarında hesap ödüyor. Bu da peşmergelerin yaklaşık 1040 TL’lik hesabı ödemediklerini gösteriyor.

40 ARAÇLIK KONVOY
Şirket yetkilisi ayrıca peşmergelerin top, zırhlı araçlar ve kamyonlarla tesislere geldiğini bu gruba ambulansların da eşlik ettiğini söyleyerek, “Otoparkımız askeri araçlarla doldu taştı. Peşmergeler yemekten sonra ambulansta kontrollerden geçti. Yaklaşık 1.5 saat boyunca tesislerde dinlendikten sonra, Suruç’a doğru yola çıktı” şeklinde konuştu.