Susurluk davasında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onandıktan sonra Yenipazar K-1Tipi Kapalı Cezaevi’nde cezasını çekmeye başlayan İçişleri eski Bakanı ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın pidesiyle ünlü Yenipazar’a getirdiği hareketlilik bugün farklı bir boyut kazandı. Ağar, ilk görüş gününde ziyaretçilerini ağırlamaya devam etti. Ağar’ın teslim olacağının duyulmasının ardından başlayan hareketlilikten en büyük nasibi Yenipazarın ünlü pidecileri, Ağar’ın konu edildiği ilk tatsız şakanın da kurbanı oldu. Yenipazar’da eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve TBMM eski Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk’un Mehmet Ağar'ı ziyaret için ilçeye geleceği söylentisi kısa sürede yayılırken, kimliği belirsiz bir kişinin ilçedeki tüm pide salonlarını arayarak “Tansu Çiller ve Cindoruk gelecek 30 kişilik yer ayırın” deyip yer ayırttı.

Dedikodunun kısa sürede yayılmasının ardından Cezaevi Müdürü Musa Kuraç'ın da Adalet Bakanlığı'nı arayarak durum hakkında bilgi edinmek istediği dedikodusu da iddiaları güçlendirmesi için yayılmaya başlandı. Çiller ve Cindoruk başta olmak üzere kalabalık bir grubu ağırlayarak iyi bir para kazanmayı hayal eden pideciler, hazırlıkların ardından saatler süren bekleyişin ardından gelen giden kimse olmayınca hem üzüldü hem de şakaya kurban olduklarının farkına vardı.

Şakanın kurbanlarından olan ve ilçenin en eski pidecilerinden Mehmet Sümer, “Mehmet Ağar’ın gelişinin ardından ilçemiz ünlü isimleri ağırlıyor. Telefonla arayıp Tansu Çiller ve Hüsamettin Cindoruk’un geleceğini söylediler. Gelen giden ünlüler olduğu için bizde inandık. Yer hazırladık, bekledik ama gelen giden olmadı” şeklinde konuştu.

“AĞAR’A AYRICALIK YOK”

Bu arada; ilk görüş gününde Ağar’ı ziyaret edenler arasında kendisini teslim oluncaya kadar yalnız bırakmayan Özel Harp Dairesi eski Başkanı Korkut Eken yer aldı. ziyaret etti. Cezaevi çıkışında soruları yanıtlayan Eken, “Sağlığı, morali çok iyi. Her şey iyi sağlık bakımından. Gazete ve kitap okuyor, spor yapıyor vaktini bu şekilde geçiriyor. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan izin aldım. 5 dakikalık kapalı görüş yapabildim. Açık görüş olmadı. Ben bile yakınlarından biri olarak açık görüş yapamadım. Müsaade etmediler. Çok sıkı güvenlik tedbirleri var. Kendisi açısından tabi ki olumlu karşılıyoruz. İki kulübede görüşüyorsunuz. İçeriyi görmedim. Başbaşa ikimiz, bir de yanımızda başgardiyan. Ayrıcalık söz konusu değil. Yanımda getirdiğim tatlı ve kuru pasta dahi içeriye alınmadı” diye konuştu.