Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde Pazar günü teröristler düğün çıkışındaki vatandaşları göre göre bomba yüklü aracı infilak ettirmişti.

Patlamada 11 yaşındaki Faris Demircan hayatını kaybetti, 2’si ağır 26 kişi de yaralandı.

Hayatı tehlikesi bulunan 17 yaşındaki İbrahim Demir Ankara’ya sevk edildi. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen o da kurtarılamadı.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÖNCE KATLETTİ SONRA SUÇU DEVLETE YIKMAK İSTEDİ

Hain saldırıyı eli kanlı örgüt diğer saldırılarda olduğu gibi yine üstlenmedi.

Trthaber.com her zaman olduğu gibi doğruların peşini bırakmadı.

Günlerdir olayın üzerine giden ekibimiz terör örgütüne kaçacak delik bırakmadı.

Gerek TRT Haber ekranlarından gerekse internet sitemizden yaptığımız yayınlar sonucunu verdi.

Terörist elebaşlarının kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmalarının dökümünü yayınlaması ile örgüte yaptığı katliamı açıklamaktan başka yol kalmadı.

İşte örgüte yakın internet sitesindeki ifadeler…

‘’HPG Anakarargahı olarak başta Kürt şehirleri olmak üzere tüm sivil yerleşim yerlerinde patlayıcı yüklü araçla eylem yapılmasını yasaklamış olmamıza rağmen yerel bir birimimizin askeri aracı hedefleme maksadıyla bu patlamayı gerçekleştirdiğini netleştirmiş bulunuyoruz. Devam eden soruşturma kapsamında, birimimizin kendi inisiyatifiyle gerçekleştirdiği bu olayın nedenleri ve failleri, yine bu olayda bazı insanlarımızın düşman tarafından yaralandığı yönlü iddiaları araştırmaktayız. ‘’

Ancak bu açıklama da başka bir yalanı da ortaya çıkardı.

Yerel ve bağımsız bir birimin saldırıyı yaptığı açıklandı.

Peki, telsizde emir veren Reşit dostum kod adlı Mehmet Can Gürhan isimli sözde bölge sorumlusu, gerçekten kendi başına hareket eden bir terörist midir?

İşte o sözde bölge sorumlusunun terörist ele başlarından Murat Karayılan’la 15.10.2012 tarihinde yaptığı bir telsiz konuşmasının dökümü…

REŞİT DOSTUM(MEHMETCAN GÜRHAN): Devletin son zamanlarda Şemdinli’de aldığı noktalar yüzünden eylem yapamıyoruz. Tepelere tank koymuşlar.

CEMAL(KARAYILAN): Son zamanlarda araba kullanılarak yapılan eylemlerin hepsi başarısız asker önlem almış arkadaşlar kendilerini imha etsinler. Canlı bomba olsunlar, Canlı bomba olacaklar iyice eğitilsin, Metropollere gönderilsin, nerde ses getirecekse orda patlatmasını söylesin. Bombacı arkadaşlar motive edilsin. Canlı bomba eylemleri iyi planlansın araçlara da başarısız olduk bu şekilde yapsınlar.

REŞİT DOSTUM:Anlaşılmıştır.

CEMAL: Arkadaşlara söyleyin iki grup olsunlar, birileri kış üstlenmesine hazırlık yapsın diğeri eylemlere devam etsin. Kış üstlenmelerini iyi yapın gruplar birbirine yakın olsun, biri operasyon yerse diğeri yardımına gitsin, kamplarda DVD çalar dahi kullanılmasın elektronik hiç bir şey olmasın. Kış üstlenmesine büyük gruplar halinde girilmesin, küçük ve bir birine yakın olsunlar.
İstihbarat birimlerince yapılan çalışmalarda birçok hain saldırının emrini de Reşit Dostum Kod adlı Mehmet Can Gürhan verdiği biliniyor.

Birçok Eylemde Onun Emri Var

İstihbarat birimlerince yapılan çalışmalarda birçok hain saldırının emrini de Reşit Dostum Kod adlı Mehmet Can Gürhan verdiği biliniyor.

Yeşiltaş, Geçimli, Günyazı, Aktütün, Dağlıca, Hantepe, Gediktepe ve Güçlü Konak Karakolları, Çukurca saldırısı, Şemdinli ilçesine saldırı girişimleri ve Geçitli’de 9 sivilin hayatını kaybettiği saldırıların emirlerini veren isim Mehmet Can Gürhan isimli terörist