Kck Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, ilk Oslo görüşmelerinde Türk delegasyonu ile bir mutabakat protokolünde anlaştıklarını belirtti.

"KIŞIN AĞIR KAYIPLARIMIZ OLDU"

Karayılan, "Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın protokolü onaylaması gerekiyordu. Ama hiç cevap vermedi. Aksine, kendisinin güçlü olduğuna inanarak, silahla bizi yenebileceğini düşünerek, tüm cephelerde saldırılarını arttırdı. Bizi burada, Kandil'e kadar takip etti. Özellikle geçen kış ağır kayıplarımız oldu" dedi.

Terörist Karayılan İsviçre'de Fransızca yayımlanan LeTemps gazetesine verdiği mülakatta, "Diyaloga açık kalacak mısınız?" sorusuna, "Evet, ama her şey Türk hükümetine bağlı. Recep Tayyip Erdoğan birkaç hafta önce Oslo görüşmelerinin yeniden başlayabileceğini söyledi. Çok iyi, ancak sadece kelimelerden ibaret. Pratikte Kürt sorununa bir çözüm bulma iradesi göstermiyor. Biz tüm müzakerelere, diyaloglara kesinlikle açığız ama silahlı eylemlerimizi durdurmayacağız" dedi.

"Şiddetin durmasının şartı nedir?" sorusuna Karayılan, "Abdullah Öcalan'ın tutukluluk koşullarının düzeltilmesini, ihtiyacı olan sağlığa erişmesini, güvenliğinin sağlanmasını ve bir hareket özgürlüğüne sahip olmasını istiyoruz. Bu bir ev hapsi biçiminde olabilir. Böylece önderimiz hükümet ile müzakereleri yürütebilir. Bu şiddetin durması için vazgeçilmez bir koşuldur" karşılığını verdi.

Terörist, Türkiye'nin Suriye'deki Kürtlere "saldırması" durumunda karşılık verecekleri tehditlerini de savurdu.