FETÖ'den 'iç savaş' görevini devralan PKK, Doğu ve Güneydoğu illerinde bombalı saldırılarına devam ediyor. Bu kapsamda teröre lanet eden bölge halkı, PKK'ya karşı bugün harekete geçiyor. Elazığ'da başlayacak olan yürüyüşlerin diğer illerde de yankı bulması bekleniyor.

Fettulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara'da başlattığı hain darbe girişimi, Türk halkının ve polisin cansiparane mücadelesi sonucu başarıyla püskürtüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece verdiği talimatla yurdun 81 ilinde milyonlarca vatandaş, demokrasi nöbetlerine katıldı. 10 Ağustos'a kadar kesintisiz olarak devam eden nöbetlerle tüm dünyaya demokrasi dersi verildi.

Darbe girişimini sonlandıramayan FETÖ, görevi PKK'ya devretti.

Son haftalarda Doğu ve Güneydoğu'daki kentlerde yoğun bir şekilde PKK saldırıları gerçekleştiriliyor. Darbeye karşı dik bir duruş sergileyene polisin ve halkın haince hedef alındığı saldırılar dün de devam etti. Önce gece saatlerinde Van'ı hedef alan PKK, gündüzse önce Elazığ ardından Bitlis'te polise saldırdı.

PKK'ya lanet edecekler

FETÖ'ye karşı Doğu ve Güneydoğu'da milyonların katılımıyla gerçekleştirilen nöbetlerin bir benzeri PKK'ya karşı başlıyor. Terör örgütünün hainliğinden bıkan bölge halkı, meydanlardan teröre lanet edecek.

Elazığ'da başlıyor

Diğer illerde de karşılık bulacak

Elazığ'da başlayan yürüyüşlerin, bölgedeki diğer illerde de yankı bulacak. Bu kapsamda Diyarbakır ve Erzurum'da bugün, komşu illerde ise önümüzdeki günlerde vatandaşların bir araya gelmesi bekleniyor.

Dün sabah gerçekleştirilen saldırının hedefi olan Elazığ'da halk harekete geçti. Cuma namazı sonrası Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelecek olan Elazığlılar, Ahmet Aytar Meydanı'na yürüyecek.

Mardin, Bingöl, Siirt ve Batman'da da cuma namazı sonrasında, sivil toplum kuruluşları terör örgütlerine karşı ortak basın açıklaması düzenleyerek tepkilerini aktaracak.