İstihbarat birimlerince belirlenen telsiz konuşmalarına göre Kuzey Irak'taki komutanlık, uyarı anonsları yapıyor: İçinizde bir hain mi var? Nereden alıyorlar bu istihbaratı? Kendi içinize iyi bakın.

Akşam'dan Özkan Tamirak'ın haberine göre; güvenlik güçlerinin kış aylarında yoğunlaştırdığı operasyonlarda ağır darbe yiyen PKK, militanlarını uyarmaya başladı. İstihbarat birimleri tarafından tespit edilen telsiz konuşmalarına göre örgütün Kuzey Irak'taki üst düzey yöneticileri 'Marta kadar dayanın' mesajı veriyor. İmha edilen mağaralar ve ikna yoluyla teslim olan teröristlerle ilgili 'İçimizde hain mi var? Nereden alıyorlar bu istihbaratı' anonsları yapılıyor.

'MARTA KADAR DAYANIN'

TSK ve Emniyet'in PKK terörüne yönelik operasyonları aralıksız devam ediyor. Özellikle son dönemde örgüt üyelerinin saklandığı mağaralar tek tek belirlenerek imha ediliyor. Operasyonlarda birçok terörist yakalanırken, dağdan kaçarak teslim olanların sayısı da her geçen gün artıyor. Ağır kış şartlarında kalacak yer ve yiyecek sorunu yaşayan PKK'da panik başladı. Büyük kayıplar veren PKK'nın sözde komutanlık kademesi, teröristleri telsizle motive etmeye çalışıyor.

İŞTE O KONUŞMALAR

İşte dinlemeye takılan o konuşmalar: 'Çatışmalarda çok sayıda asker öldürüldü. Ancak saklıyorlar. Devlet kışın bitmesini istemiyor. Çünkü biz yazın saldırılar düzenleyeceğiz. Marta kadar dayanın. Kış geçene kadar idare etmeye çalışın.' Diyarbakır ve Bingöl gibi illerde terör örgütünün mağaraları bulunmuş içlerinde saklanan militanlar gözaltına alınmıştı. Bu durum, örgütün sözde komuta kademesini kızdırmış. 'İçinizde bir hain mi var? Nereden alıyorlar bu istihbaratı? Kendi içinize iyi bakın. Öleceksiniz hepiniz'