Terör örgütü PKK'nın, çocukları askerî tesisler, karakollar ve emniyet müdürlüklerine yönelik saldırılar için canlı bomba olarak kullanmayı hedeflediği tespit edildi. Kuzey Irak'ta 'sözde seferberlik' ilan ettiği bilgisi alınan PKK'nın her evden kız-erkek ayırt etmeksizin birer kişinin örgüte katılması için 'acil' kaydıyla çağrı yaptığı da öğrenildi. PKK'nın, TSK birliklerine girebilen esnafları da, eyleme zorlayacağı kaydedildi.

PKK ÇOCUKLARI DİLENCİ KILIĞINDA CANLI BOMBA YAPACAK

Hedef Asker ve Polis

Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, çocuklar dilenci kılığında Türkiye genelindeki askerî tesisler, karakollar ve emniyet müdürlüklerine saldırtılacak.

TERÖR ÖRGÜTÜ KUZEY IRAK'TA 'SÖZDE SEFERBERLİK' İLAN ETTİ

Elebaşlarından 'Acil' Kodlu Çağrı: "Her Evden Birer Kişi Örgüte Katılsın"

Dağ kadrosuna yeni eleman kazandıramayan örgütün, Kuzey Irak'ta 'sözde seferberlik' ilan ettiği de belirtildi. Dün, Zaman'dan öğrenildiğine göre; Terör örgütü elebaşılarının bu kapsamda, her evden kız-erkek ayırt etmeksizin birer kişinin örgüte katılmasını istediği kaydedildi. Kayıplar sonucunda paniğe kapılan örgüt elebaşlarının bu çağrıyı 'acil' kaydıyla yaptığı ifade edildi.

TÜRKİYE'DE KATLİAM İÇİN YOLA ÇIKTILAR

Sözde seferberlik kapsamında eğitimi tamamlayan bir grup, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye doğru yola çıktı. Örgütün katliam yapmak üzere silahlandırdığı bu grubun tamamının çocuklardan oluştuğuna dikkat çekildi.

PKK'DAN ESNAFA 'EYLEM' BASKISI

PKK'nın esnaflara ilişkin planlar yaptığı da öğrenildi. Buna göre, TSK birliklerine girebilen esnaflar, eyleme zorlanacak. Örgüt mensuplarının akrabaları arasından seçilecek esnaflara, ses getirecek eylem gerçekleştirmeleri için her türlü baskı yapılacak.

YURTDIŞINDAN 400 DERNEK, PKK'YA DESTEK OLUYOR

Öte yandan 'Şiddete Varan Radikalleşme ile Mücadele Çalıştayı' İstanbul'da başladı. Çalıştayda konuşan Terörle Mücadele Daire Başkanı Cihangir Çelik, KCK ile PKK'nın yurtdışında 400'ü aşkın dernekten eleman ve finans temin ettiğini söyledi. Çelik, "Örgütün, Avrupa'da uyuşturucu faaliyetinin yanı sıra kara para aklama, bağış adı altında zorla para toplama ve gasp şeklinde finansman sağladığı belirlendi. KCK ve PKK'nın yabancı ülkelerde elde ettiği son 8 aylık gelirin 100 milyon Euro olduğu tespit edildi." dedi.