İçişleri Bakanlığı, yurt genelinde yürütülen iç güvenlik harekatı ile F-16 savaş uçakları tarafından Kuzey Irak'a düzenlenen sınır ötesi hava baskınları konusunda kapsamlı bir rapor hazırladı.

Bugün gazetesinden Kemal Elibol'un haberine taşıdığı rapora göre, bu yılın ilk 9 ayında Türkiye kırsalı ile Kuzey Irak'taki sınır ötesi harekatlarında 970 terörist öldürüldü, 30 terörist yaralı ele geçirildi.

Güvenlik güçlerini başarılı operasyonlarıyla ağır darbe alan PKK'da ciddi çözülmeler yaşandı. 174 terörist örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim oldu.

TERÖRİST SAYISI DÜŞÜYOR

İçişleri Bakanlığı'nın raporuna göre, son dönemde artan kara ve hava harekatları PKK'daki eleman sayısını düşürdü. Daha önce 5 bin 500-6 bin dolayında olan mevcut, 4-4 bin 500'e geriledi. Şu anda Türkiye kırsalında bin 500-bin 600 dolayında silahlı teröristin bulunduğu değerlendiriliyor.

Bordo Bereliler, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve komando birliklerince icra edilen operasyonlarda yakalanan mühimmatın Rusya ve Almanya menşeli olması dikkat çekiyor.