İstanbul Emniyeti'ne bağlı Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü uyuşturucu satışı yapan bazı şüphelileri belirledi. Şüphelilerle ilgili  Kumkapı ve Sulukule'de 4 ayrı adres belirlendi. Adreslerin bulunduğu sokaklarda uyuşturucu satıldığı da tespit edildi. Polis şüphelilerin yakalanması ve sokak denetimi  için operasyon kararı aldı. Narkotik Polisi ve ilçe ekipleri eş zamanlı olarak adreslere girdi. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri ise sokak güvenliğini aldı. 

Kumkapı'daki Katip Kasım Mahallesi'ndeki adresleri belirleyen ekipler, bir anda sokağa girdi. Sokaklarda şüphelileri durduran ekipler, üst araması yaparak, Genel Bilgi Taraması (GBT) sistemi üzerinden suç kaydı sorgusu yaptı. Adrese baskın düzenleyecek ekiplerse kapıları kırarak içeride girdi.  Zehir tacirlerine yönelik düzenlenen baskında farklı miktarda ve çeşitli türlerde uyuşturucu ele geçirildi. Ekiplerin yürüttüğü uyuşturucu operasyonu sürüyor.

UYUŞTURUCU KULLANIRKEN YAKALANDI 

Polisin operasyonu sırasında  Aksaray'da bir şüpheli uyuşturucu kullanırken yakalandı. Yıkılan İSKİ binasınının bulunduğu bölgede de arama yapap polis, ağaçlık alanda Gürcistan uyruklu bir şüpheli uyuşturucu kullanırken yakalandı. Titreyen ve bilinci kapalı olan şüpheli ayakta durmakta zorlanması dikkat çekti.  Emniyet'e götürülen şüphelinin eroin kullanıldığı belirtildi. Aramalarda uyuşturucu kullanılan enjektör ele geçirildi. Şüpheli Aksaray Polis Merkezi'ne götürüldü.