Hakkari'de vatandaşlar ile polis arasındaki gerginlik yaşandı. Polis gruba müdahale etmeye çalışırken, polis üniformalı bir şahsın polislere taş atması dikkat çekti.

OLAYLAR UZUN SÜRE DEVAM ETTİ

Bdp Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "Hayatı durdurun" çağrısı üzerine il merkezinde yapılan yürüyüş ve oturma eyleminin ardından başlayan olaylar, uzun süre mahalle aralarında devam etti.

Çevre yolu üzerinde rektörlük binası önünde çıkan olaylarda bir göstericinin giydiği polis üniforması ise dikkatlerden kaçmadı. Polis üniforması ile gruba katılan gösterici, arkadaşlarıyla birlikte ekipleri taşladı.

BİR POLİS YARALANDI

Bu arada Pehlivan, Keklikpanır, Medrese, Yeni Mahalle, Kıran ve Berçelan mahallelerinde yola barikat kurup slogan atan gösterici gruplara polis göz yaşartıcı bomba ve tazyikli su ile müdahale etti.

Yüzleri poşulu göstericilerin polis panzerine attığı ses bombasının patlaması sonucu bir polis memuru hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan polis memurunun ayakta tedavisi yapıldı.


DİYARBAKIR'DA ASKERİ LOJMAN VE KIŞLALARA TAŞLI SALDIRI

Diyarbakır'da izinsiz gösteri yapan göstericiler sokakları savaş alanına çevirdi. Bağlar ilçesi Sento Caddesi üzerinde toplanan yüzleri kapalı göstericiler Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü ve askeri lojmanlarına taşlarla saldırdı. Askeri yetkililerin polise bilgi vermesi üzerine bölgeye giden ekipler, göstericileri dağıttı.