İstanbul'da Sabah saatlerinde, aralarında 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapan polislerinde olduğu 33 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli 16 ilde yapıldığı belirtilen operasyonda gözaltına alınan isimlerin arasında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Mali Suçlarla Şube Müdürü Yakup Saygılı, Mali Şube eski Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'da bulunuyor. Polislerin, "darbeye teşebbüs", "casusluk" ve "resmi belgede sahtecilik" iddialarıyla gözaltına alındıkları iddia edildi.

"HIRSIZDAN KORKSAK POLİS OLMAZDIK"

Sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Yakup Saygılı, gazetecilere niçin gözaltına alındığını bilmediğini söyledi.

Sağlık kontrolüne götürülen bir emniyet mensubunun, "Hırsızdan korksak polis olmazdık be! Kral çıplak" diye bağırması dikkat çekti. Emniyet mensubu polis aracına ağzı kapatılarak ve yaka paça bindirildi.

"BİZ ZATEN SIFIRIZ"

Gözaltındaki bir polis, sağlık kontrolünden çıktıktan sonra “Biz zaten sıfırız. Buradayız. Haram para sıfırlanmaz ama" dedi. Gözatındaki emniyet mensuplarının sağlık kontrolü için hastaneye getirilmesine devam ediliyor.