Gitar ve darbuka çalarak Hababam Sınıfı'nda söylenen 'Estarabim' şarkısını esprili bir dille söyleyen öğrencilere bazı vatandaşlar da destek verdi. Şarkının söylendiği sırada grubun arasına giren bir kadın ise protestocu öğrencilere tepki gösterdi. Kadın, "Devlet size akşam parasız eğitim vermek zorunda değil. Hem düşük puan alıyorsunuz hem de para vermeden eğitim almak istiyorsunuz" dedi.

ÖĞRENCİLER ŞARKIYA DEVAM ETTİ

Bu sırada kadının yanına gelen bir öğrenci velisi de kadına tepki gösterdi. Öğrenci velisinin söylediklerini dinlemeyen kadın öğrencilere dönerek, “Yanlış yapıyorsunuz. Kafanızı çalıştırın. Öğrencisiniz, uyumayın dedi. Bu sırada sivil polisler kadını eylem alanından uzaklaştırırken, öğrenciler de eylemlerine kaldıkları yerden şarkı söyleyerek devam etti.

Grup adına konuşan Cem Dikmen, ikinci öğretimde de harçların kaldırılması gerektiğini belirterek, "Yapılan uygulamadaki haksızlıklar kaldırılmalıdır. Burada mağdur olan sadece ikinci öğretim öğrencileri değil tüm üniversite öğrencileridir. Harçlar sadece bir yıllık değil süresiz kaldırılmalı ve ikinci öğretim ayrımı gözetilmemelidir" diye konuştu.

Öğrenciler daha sonra Candoğan Parkı'na kadar yürüyerek, burada ikinci öğretimde de harçların kaldırılması için imza kampanyası başlattı.