Çin'in Hangzhou kentinde düzenlenen G20 zirvesi ardından bir basın toplantısı düzenleyen Putin, Türkiye'nin Fırat Kalkanı operasyonuna değindi.

Türkiye'nin Suriye'de düzenlediği Fırat Kalkanı harekatıyla ilgili açıklama yapan Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin, "Türkiye'nin Suriye'deki operasyonu bizim için beklenmedik olmadı. Neler olup bittiğini anlıyoruz. Bu operasyonun kimin amaçlarına yönelik gerçekleştirildiğinden emin olamayız" ifadelerini kullandı.

"BİR KEZ DAHA TEKRARLIYORUM: ULUSLARARASI HUKUK KURALLARI..."

Putin, Türkiye'nin gerçekleştirdiği harekatla ilgili sözlerine şöyle devam etti:
"Beklenmedik şeylerle daha az karşılaşmamız için bir dışişleri bakanlığımız ve istihbarat servislerimiz bulunuyor.Neler olup bittiğini, işlerin nereye doğru gittiğini anlaşmıştık. Hareketler ve amaçlar görülüyordu. Suriye'deki olaylar nedeniyle Türkiye'de yaşanan sorunları da görüyorduk. Bunları anlamak için büyük bir analist olmaya da gerek yok. Bunların hepsini bir hayli iyi görüyoruz ve burada bizim için büyük ölçüde beklenmedik bir şey yok. Fakat bir kez daha tekrarlıyorum: Uluslararası hukuk kurallarına ve prensiplerine aykırı olan hiçbir eylemi memnuniyetle karşılayamayız"

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ

Çin'de düzenlenen G20 Zirvesi'nde de Rusya Devlet Başkanı Vladmir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan biraraya gelmişti. İkili görüşmenin ardından açıklama yapan Erdoğan, "St. Petersburg'daki görüşmelerde ele aldığımız konuları burada tekrar değerlendirmek suretiyle, çok çok önemli, geleceğe yönelik, gerek siyasi, gerek ekonomik, gerek bölgesel birçok konuları ele alma fırsatımız olacak." değerlendirmesinde bulunmuştu.