Ramazan ayında kanallarda hangi programlar yayınlanıyor? Hangi hoca hangi kanalda? İşte beğenerek izleyebileceğiniz 10 program...

TRT - KURAN-I GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

TRT 1 ekranlarında yayınlanacak yarışma, Ramazan’ın manevi ortamına büyük katkı yaparak Kur’an-ı Kerim’in güzel okumaları ile ziyafet sunacak. “Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması”nın ilk başvuruları WhatsApp üzerinden alındı. Ön eleme sürecinin ardından yarışmacılar belirlendi. 

Ramazan ayı boyunca her gün izleyicisine Kur'an ziyafeti yaşatacak olan programın her bölümünde beş yarışmacı gün birinciliği için yarışacak. Stüdyodaki seyircilerin oyları ve jüri üyelerinin puanlamalarıyla belirlenen günün birincileri, hafta finalinde yarışacak. Hafta finallerinin birincileri ve jüri üyelerinin korumaya aldığı yarışmacılar, Kadir Gecesi yayınlanacak olan büyük finalde yarışacaklar. 

Tüm katılımcılara bir tam altın, gün birincilerine üç tam altın, hafta birincilerine beş tam altın hediye edilecek olan yarışmanın final gününde ise yarışmanın üçüncüsüne 10 tam altın, ikincisine 20 tam altın ve birincisine ise 50 tam altın ödül verilecek. 

Program günü: Ramazan boyunca hergün

program saati: 23.30

TRT 1 - RAMAZAN PROGRAMI BEKİR DEVELİ

Ramazan Sevinci,Ramazan Ayı Boyunca Her Gün Bekir Develi’nin sunumu ile Eyüp Sultan Camii’nden canlı yayınla ekrana gelecek.Her gün farklı bir konuğun katıldığı program yine dopdolu olacak. Bekir Develi'nin usta sunuculuğuyla Ramazan Sevinci programı izleyicisiyle buluşacak.

ATV - RAMAZAN PROGRAMI NiHAT HATİPOĞLU

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Ramazan programlarının şüphesiz en çok takip edilen ismi diyebiliriz. Bu sene de Ramazan ayında ATV ekranlarında sahur ve iftar programı ile izleyicisiyle buluşacak. olan Hatipoğlu'nun Programı Sultanahmet Meydanında çekilecek. Nihat hocayı canlı dinlemek ve izlemek isteyenler canlı yayın yerine gidip izleyebilecekler.Bununla birlikte de Sultanahmet Camii'nde iftarlarını açabilecek ve sahurlarını yapabilecekler.

Programın adı: PROF. DR. NİHAT HATİPOĞLU İLE SAHUR VE İFTAR ÖZEL

Nihat Hatipoğlu ile Sahur : 01.00

Nihat Hatipoğlu ile İftar : 19.45

Sultanahmet Meydanı'ndan canlı olarak yayınlanacak olan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Sahur ve İftar Özel programı yine dopdolu olacak. Birbirinden değerli konuklar, Mekke ve Medine'den özel görüntüler, birbirinden özel ilahiler ve kasidelerle gönüller huzur bulacak. Peygamber Efendimizin ve sahabenin hayatından çok özel kesitler, her derdin devası dualar, abdestten namaza, oruçtan zekâta merak edilen sorular ve cevaplarla dolu dolu bir Ramazan programı…

KANAL 7 - RAMAZAN PROGRAMI NECMETTİN NURSAÇAN

En hayırlı ay Ramazan Kanal 7 ekranlarında büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılanıyor. İftar sofrasının neşesi, orucun huzuru Muhsin Bay’ın sunumu Necmettin Nursaçan’ın sohbetiyle İftar Saati’nde yaşanacak.

Ramazan geleneği haline gelen İftar Saati Kanal 7 ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın sohbeti, Muhsin Bay’ın sunumuyla İftar Saati, Ramazan heyecanını iftar sofralarına taşıyor. Ramazan boyunca bu mübarek ayın faziletlerinin ekrana getirileceği İftar Saati, farklı konu ve konuklarla ekranlara gelecek. Ramazan’a dair hoş sohbetler, iftar saatinin heyecanı, oruç tutmanın erdemi, Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve dualar İftar Saati’nde izleyicisiyle buluşacak. Kutsal topraklardan görüntüler, peygamberler zamanından hikayeler İftar Saati’nde izleyiciye sunulacak. Programda ayrıca Necmettin Nursaçan minikleri etrafına toplayıp her gün bir sahabenin hayatını anlatacak.

Program günü: Ramamzan boyunca her gün

Program saati:19:35

KANAL D - RAMAZAN PROGRAMI MUSTAFA KARATAŞ

Prof. Dr. Mustafa Karataş on bir ayın sultanında Kur-an ve sünnet ışığında, İslam'ın güzelliklerini paylaşmak, yaşamak ve sizlerle buluşmak için ekranlarda sohbet veriyor. Karataş bu sene Kanal D ekranlarında sahur programıyla izleyici ile buluşacak.

Program günü: Hafta içi her gün

Program saati: 12.00

FOX TV - RAMAZAN PROGRAMI

Ünlü oyuncu ve sunucu Pınar Altuğ, Ramazan ayı boyunca FOX ekranlarında izleyici ile buluşacak.

"Pınar Altuğ ile Ramazan Lezzetleri" isimli programın ilk yayın tarihi ise 29 Mayıs Pazartesi. Farklı yörelerden iftar menüleri maharetli konuklarla yapılan keyifli sohbetler eşliğinde, Pınar Altuğ’un mutfağında seyircinin beğenisine sunulacak.

Program günü: Hafta içi her gün

Program saati: 13.45

360 TV - RAMAZAN PROGRAMI SELMAN OKUMUŞ

Geçen sene olduğu gibi bu sene de iftar programında Selman Okumuş 360 TV'de ekranlara gelecek. 

Program günü: Ramazan boyunca

Program saati: 10.00

STAR TV - FATİH ÇITLAK İLE SAHUR BEREKETİ

Fatih Çıtlak, bu sene Star ekranında olacak...

Kur'an'ı Kerim, Efendimiz'in hayatından kesitler, yaşamın içinden hadislerle; muhabbet dolu sahur saatleri sizleri bekliyor...

Program günü: Ramazan boyunca her gün

Program saati: Sahur vakti