Kokulukaya Mahallesi'ndeki derenin ıslah edilmesi amacıyla Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından ihaleyi alan müteahhit, yaklaşık 4 ay önce dereyi 3 metre yüksekliğindeki duvarlarla kanala aldı. Ancak duvarların yapılması sonrasında, dere kenarında bulunan 67 yaşındaki Fatma Alaca'ya ait 2 katlı evin girişi, duvar seviyesinden yaklaşık 3 metre aşağıda kaldı. Şikayet üzerine müteahhit, ailenin evine girebilmesi için derenin kenarındaki duvarların üzerine küçük bir köprü yaptı. Ancak duvarların yüksek olması nedeniyle köprüye ancak merdivenle çıkabilen aile, evden çıkarken de merdiven kullanmak zorunda kaldı.

'EVİMİZE ARTIK MİSAFİR GELMİYOR'
Fatma Alaca, çekilen set nedeniyle evlerine girip çıkmakta zorlandıklarını söyledi. Alaca, "Eve girebilmek için duvarın iki tarafına tahta merdiven koyduk. Bir yandan duvarın üzerine çıkıyoruz, diğer taraftan eve iniyoruz. Annem hem kalp hastası, hem de iki ayağında protez var. Eve gelen 2 misafirimiz düşerek yaralandı. Çözüm için müracaat ettik ancak cevap veren olmadı. Evimize artık misafir gelmiyor. Gece dışarı çıkamıyoruz, eve eşya getiremiyoruz. Mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini istiyoruz" dedi.

GEREKLİ GÖRÜŞMELERİ YAPTIK
Çaykent Belediye Başkanı AK Partil'i Mehmet Kazancı ise ailenin sorununu bildiklerini belirtti. Kazancı, "Ailenin mağduriyetinin giderilmesi için DSİ ile gerekli görüşmeleri yaptık. Yetkililer duvarda inceleme yaptı ve uygun olmadığını kararlaştırdı. Eve giriş için 2 merdiven yapılacak" diye konuştu.