Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye lideri Beşşar Esed hükümetinin devrilmesi durumunda ülkede daha çok kan akacağını iddia etti.

Fransız meslektaşı Laurent Fabius'la görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, hem Rusya hem de Fransa'nın Suriye'de askeri operasyon seçeneğine karşı olduğunu ifade etti.

"ESED'IN DEVRİLMESİ SAF BİR HAYAL"

Rus basınında yer alan bilgilere göre Lavrov, "Suriye'de askeri çözüm olmayacağı konusunda hemfikiriz" dedi. Batılı ortaklarının, Esed'in devrilmesi yönündeki taleplerinin "saf bir hayal" olduğunu savunan Rus Bakan, Suriye yönetiminin sadece Sovyet ve Rus yapımı askeri malzeme kullandığı yönündeki iddiaların da gerçekçi olmadığını belirtti.

Rus MIG savaş uçaklarının Suriye halkını bombaladığı yönündeki iddiaya cevap veren Lavrov, "Sovyetler dahil, son onlarca yılda bölgeye Amerikan ve Fransız savaş uçakları satıldı. Burada tüm ülkelerden alınan savaş uçakları kullanılıyor. Buna bombardıman uçakları dahil. Burada mantıklı olmalıyız" dedi.

Esed'in devrilmesinin 19 aydır devam eden şiddeti durdurmasının mümkün olmadığını savunan Rus Bakan, "Eğer Esed hükümeti devrilirse her şey devrilir. Bu birileri için öncelik olursa, kan akmaya devam edecek. Esed'in geleceğine Suriye halkı karar vermeli" ifadelerini kullandı.