Sağlık Bakanlığı, "Bakanlığımızın ya da bağlı kuruluşlarımızın telefon aracılığıyla sattığı ya da tanıttığı herhangi bir ürünün bulunmamaktadır" diyerek vatandaşları uyardı.

Bıktıran ilaçlar yine gündemde. Kimi kamu kurumlarının adını kullanan kötü niyetli kişiler vatandaşları kandırmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı'ndan aradıklarını söyleyen kişiler tarafından dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşların sikayetvar.com'a gönderdikleri şikayetlere göre; kötü niyetli kişiler bakanlığın obezite ile mücadele biriminden aradıklarını söyleyerek zayıflama ilaçları pazarlıyor.

Zayıflama İlaçları Pazarlıyorlar

"Sağlık Bakanlığı'nın adını kullanarak zayıflama ilaçları pazarlıyorlar" diyen şikayetçiler bu kişilerin yöntemlerini şöyle açıkladılar:

"Her gün en az defa arayarak Sağlık Bakanlığı'nın uyguladığı obezite ile mücadele biriminden aradıklarını söylüyorlar. Obezite problemim olmadığını söylememe rağmen ısrarla arıyorlar. Zayıflama ilaçlarını göndereceklerini ve bunun için kredi kartı bilgilerimi vermemi istediler. Konu ile ilgili yaptığım araştırma ve bakanlıktan aldığım bilgiye göre bu insanlar bakanlığın ismini kullanarak ilaç pazarlıyorlar."

Bakanlık Uyardı!

Gelen şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığı ise vatandaşları uyararak "Sağlık Bakanlığı'nın bu şekilde bir uygulaması yoktur.Vatandaşların iyi niyetleri suiistimal ediliyor. Bakanlığımızın ya da bağlı kuruluşlarımızın telefon aracılığıyla sattığı ya da tanıttığı herhangi bir ürünün bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın herhangi bir maddi ve bedensel zarara uğramamaları için, bakanlığımızın adını kullanarak ürün satmak isteyen kişilere hiçbir suretle itibar etmemeleri, bu kişilerden herhangi bir ürün almamaları gerekmektedir." açıklamasında bulundular.