Bakan Şahin, önemli olanın poşet içinden çıkan bomba ve mermilerden ziyade, o temizlik işçisinin duyarlılığı olduğunu vurguladı.

Yeni Anayasa'da muhtarların yerinin tartışıldığı Ankara Ticaret Odası'ndaki toplantıda konuşan Bakan Şahin, Ankara'da bu sabah yol üzerine bırakılan mühimmatın duyarlı bir temizlik işçisi tarafından polise ihbar edildiğini söyleyerek, herkesi güvenlik konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Konuşmasında muhtarların iç güvenlikteki önemine değinen Bakan Şahin, şöyle konuştu:

"Muhtarlarda güvenlik konusunda köy muhtarlarından destek alırız yıllardır. Memleketin iç güvenliği konusunda suçların önlenmesinde, suçluların yakalanmasında muhtarların duyarlılıklarını her zaman bilirim. Nitekim insanımızın duyarlılığının bir örneği olarak, bu sabah Ankara'da Gimat girişinde Anadolu Bulvarı üzerinde bir köprü altında patlayıcı mühimmat bulundu. 11 tane patlamaya hazır düzenekli el bombası, 16 tane enteresan kaleşnikof mermisinden oluşan bir siyah poşet bulduk. Bu içeriği itibari ile bizim yabancı olduğumuz bir şey değil. Ama bulunuşu itibari ile söyleyeceğim bir şey var. Duyarlılık dedik, muhtarlarımız duyarlı insanımız duyarlı. Orada şehir temizliğinde görevli temizlik işçisi dediğimiz belediye çalışanı tarafından farklı bir gözle bakılıp, o poşetten şüphe edilip polisimiz haberdar edilmesi, o temizlik işçisi kardeşimizin duyarlılığıdır. O içinden çıkan bomba ve mermilerden önemli olan budur. Eğer biz bu ülkenin muhtarları olarak, insanları olarak, bu ülkenin yurttaşları olarak bu duyarlılığı gösterirsek, çöpe gösterdiğimiz duyarlılığı çöp poşetine de gösterir içinde başka bir şey olabileceğini düşünürsek, inanıyorum ki bu ülke daha güvenilir olacaktır." diye konuştu.

"BİZİM MUHTARLAR, 'TERÖRLE MÜCADELE KONFEDERASYONU' KURMUŞ"

Salonda asılı olan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu'nun kısaltılmış hali olan T.K.M'yi gösteren Şahin, kendisinin buna farklı baktığını belirterek, "T.K.M, .bizim Terörle Mücadele Kanunu'nun kısaltılmasının aynısı. Ben dedim ki bizim muhtarlar, Terörle Mücadele Konfederasyonu kurdular. O halde bu toplantı daha sevimli geldi, güvenli geldi." şeklinde konuştu.

"BU ÜLKENİN İNSANI ARDIMDA OLDUĞU SÜRECE TERÖR BELASIYLA MÜCADELE EDİYORUM, EDECEĞİM"

Bakan Şahin, terörle mücadele konusunda kararlı olduğunu şu sözlerle dile getirdi: "Herkes biliyor ki benim ardımda önümde bu ülkenin muhtarları, insanı duygusuyla duruşuyla var olduğu sürece, bu terör belasıyla mücadele ediyorum, edeceğim. Ama gördüm ki yalnız değilim, birlikteyiz. Her açıdan bu ülke bizim, onun için birlikte başaracağız."