Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar’ın silahla ayağından vurulması olayı ile ilgili tutuklu yargılanan 5 sanık hakim karşısına çıktı. Duruşma sonucu 5 sanıktan 4 tahliye oldu.

Trabzon 1 Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Ö.F., F.B. M.A. Ö.Ö. ve C.H. hazır bulundu.

Sanıklar hakkında “Kasten yaralama, Genel güvenliği kasten tehlikeye sokma ve 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet etme” suçlarından dava açılırken mağdur Nevzat Şakar duruşmaya katılmadı.

Nevzat Şakar, daha önce verdiği ifade mahkemede okunurken ifadesinde, sanıkları tanımadığı hiçbir husumetinin de bulunmadığını belirterek olayla ilgili olan kişilerden şikayetçi olduğunu belirtti.


HAKAN S. HAK ETMEDİĞİ CEZAYI ALDI

Tutuklu sanıklardan 4’ü kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmezken sanık Ö.F ise suçunu kabul ederek savunmasında “Hakan Süleyman'ın yakın arkadaşım. Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz’in kurşunlama olayı ile ilgili hak etmediği cezayı aldığını düşündüğümden, Nevzat Şakar’ı korkutmak amaçlı silahımı ateşledim . Yaralama amacım yoktu. Olayı planlamadım, kimseden yardım almadım. Olay gecesi alkollüydüm. Nevzat Şakar’ın araçtan indiğini gördüğümde silahımı çekerek kaldırıma doğru ateş ettim. Olaydan sonra M.A’yı aradım, beni havaalanına bırakmasını rica ettim. M. A, Ö.Ö ile beni havaalanına bırakmak için geldiler. Onlara silahımı montumu poşet içersinde verdim. Bunları atarsınız dedim. Poşetin içinde silahı olduğundan bilgileri yoktu. Bana ne oldu diye sorduklarında, ben de herhangi bir sorunun olmadığını söyledim. Sonra beni havaalanına bıraktılar ve ayrıldılar. Sabah Nevzat Şakar’ın yaralandığını televizyondan öğrendim” dedi.


Mahkeme Başkanı olayla ilgili tutuklu yargılanan F.B. M.A. Ö.Ö. ve C.H. tahliyelerine karar verirken Ö.F’nin ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Öte yandan Nevzat Şakar, 22 Ocak 2012 günü Trabzonspor’un 2-1 kaybettiği Kardemir Karabükspor deplasmanı dönüşünde gece geç saatlerde Cumhuriyet Mahallesi Nemlioğlu Cemal Sokak’ta evinin önünde tabanca ile bacağından vurulmuştu. Olayla ilgili söz konusu 5 kişi yakalanarak çıkartıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.


KAYNAK: 61SAAT.COM