Apple en büyük rakibine patent davasıyla büyük bir darbe vurduğunu düşünse de, Samsung mobil cihaz piyasasında birinci olduğu ABD’deki satışlarında patlama yaşıyor. Global Equities Research araştırma şirketinin müdürü Trip Chowdhry’nin verdiği bilgiye göre, Samsung Galaxy S III satışları, patent davasında çıkan kararın ardından zirve yaptı. Chowdhry, araştırma kapsamında ABD’nin önde gelen perakendecilerini gezdi ve bilgi topladı.

Beş AT&T, beş Sprint, üç Verizon ve üç Costco mağazası gezildikten sonra ortaya çıkan tablo şöyle:
“Samsung’un bir milyar dolar cezaya çarptırıldığı davanın sonuçlanmasının ardından, Galaxy S III satışları analistlerin ziyaret ettiği beş Sprint ve üç Verizon mağazasında Apple iPhone 4S satışlarını geride bıraktı. İki Sprint mağazasında S III stokları tükenmişti. Öte yandan, ziyaret edilen üç Costco mağazasından iki tanesinde S III’ün AT&T ve T-Mobile (cep telefonu operatörleri) modelleri tükenmişti. Bir diğer Costco mağazasında ise AT&T modeli tükenmişti ancak T-Mobile hala stokta yer alıyordu..."
Analistler ABD’li tüketicilerin neden S III’e hücum ettiği konusunda kesin bir fikir üretebilmiş değil. Akla gelen sebeplerden bir tanesi, cihazın yakın bir tarihte ABD’de yasaklanma olasılığına karşı önlem almak. Bir diğeri, Apple’ın rakiplerine karşı aldığı sert tavrın tüketicileri öfkelendirmesi ve iPhone’un bazı tüketiciler tarafından boykot edilmesi.
Samsung’un satışlarda gösterdiği başarının arkasında ne olduğu kesin olarak bilinmese de, Güney Koreli elektronik üreticisinin Apple’ın başını ağrıtmaya devam edeceği kesin.