Sanal aşk mı olur demeyin, oluyor.. Hem de son yıllarda bırakın sevgililiği, internet evlilikleri ile hayatını birleştiren çift sayısı gözle görülür bir biçimde artmış durumda. Bu tür tanışmalara ve neticesin de ciddi bir ilişkiye yelken açmaya olanak tanıyan pek çok internet sitesi bulunuyor.

Elbette arkadaşlık ve sohbet siteleri buna zemin hazırlayan en elit mekanlar olarak göze çarpıyor. Pek çok örneğine rastladığımız bu tür ilişkilerin sadece yurtiçi değil, yurtdışı ayağı da olduğunu söyleyebiliriz. Örneklendirecek olursak; Almanya'da yaşayan bir Türk veya Alman bu tür sohbet sitesinde tanıştığı bayan veya erkek ile karakterlerinin uyuşması, iyi anlaşması gibi aralarında bağ oluşmasını sağlayan günleri, haftaları hatta ayları bulan sohbetleri neticesinde birebir görüşme kararı alıp, aynı etkiyi yan yanaykende alabilecek miyiz sorusuna cevap bulmak için gerçek hayatta buluşabiliyorlar. Ve bu birliktelikleri ciddi bir boyuta ulaştığında ama taraflardan biri Türkiye'ye taşınıyor ama diğeri Almanya'ya yerleşiyor.

Malumunuz bu tarz sitelerde inançlar bakımından türlülük olduğu için islami çerçeve de sohbet edebileceğiniz kişiler de olabileceği gibi, daha batılı zihniyetli arkadaşlıklar da kurmak mümkündür. Çok çeşitliliğin olması bu konuda insanlara geniş bir çevre yelpazasi sunduğu için chat yapabileceğiniz kişi sayısı çok fazla oluyor ve fikrinize, zikrinize göre insanlar bulmakta zorlanmıyorsunuz. Bu tür platformlar her kesimden insana hitap etmesi açısından yoğun olarak tercih ediliyor. Hatta artık rutine bağlayan facebook, twitter gibi sosyal ağlara olan ilginin chat ve sohbet edebilme olanağı tanıyan ortamlara doğru kaydığını söylersek yanılmış olmayız.