Fransa'da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde merkez sağdaki Cumhuriyetçiler Partisinin adayının belirlendiği ön seçimin ilk turunda sandıklarda geçersiz sayılan oyların bir kısmının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verildiği ortaya çıktı.

Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılan mesajlarda Erdoğan'ın fotoğrafları ve isminin yer aldığı geçersiz oy pusulaları yer aldı.

Ön seçimlerde hiçbir adayı desteklemeyen seçmenler oy pusulalarına "Erdoğan'a oy veriyorum" yazarak tepkilerini dile getirdi. Sosyal medyadaki birçok kullanıcı ise "Cumhurbaşkanlığını yapabilecek tek kişi Erdoğan, diğer adaylar yetersiz.", "Ön seçimlerde herhangi bir adayı seçme zorunluluğumuz yok. Herkesi Erdoğan'a oy vermeye davet ediyorum." gibi mesajlar yayımladı.

Cumhuriyetçilerin 20 Kasım'da düzenlenen ön seçiminde ilk turu eski başbakan François Fillon yüzde 44,1 ile birinci, eski başbakan Alain Juppe ise yüzde 28,6 ile ikinci sırada tamamlamıştı. İlk turda eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise yüzde 20,7 oyla üçüncü sırayı alarak saf dışı kalmıştı. Ön seçimin ikinci turu yarın yapılacak.

Fransa'da iki turlu cumhurbaşkanlığı seçimi 23 Nisan - 7 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.