17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla Türkiye'nin 1 numaralı gündemi olan Rıza Sarraf operasyonlar sonrası ilk kez konuştu. A Haber'de Yap Boz programına röportaj veren Sarraf, hakkındaki iddiaları değerlendirdi. Sarraf'ın konuşmasınında satırbaşları;

"1 YAŞINDAN BERİ TÜRKİYE'DEYİM"

"1 yaşından beri Türkiye'de yaşıyorum. 4-5 yıl önce gelip yerleşmedim. Babamın 1976'dan beri burada kaydı var.

İRAN AJANI MISINIZ?

Sizce öyle bir duruşum var mı? Birçok iddia var bunda onlardan biri. Ben hiçbir ülkenin ajanı değilim. Diğer iddiaların yanında bu hafif bile kalıyor. İran'da yatırımlarımız var hala bu ajan olduğumuz anlamına gelmiyor.

"ALTINLARIN OLDUĞU UÇAK BENİM DEĞİL"

Gana'dan Türkiye'ye bir uçak geldi. İçinde 1.5 ton altın olan. O uçak benim değil. İçindeki altınlar da benim değil. Ama iş adamı olduğum için bana altın alır mısınız diye sordular. Bunlar sokaktan geçen adamlar değil. Uçak geldikten sonra bana 'alır mısınız?' diye sordular. Bu uçak Gana'dan nasıl geldi, hangi evraklar değişti bu beni ilgilendirmez. Biz bu uçakta geldikten sonra evrakları olmadığını anladık ve onlara belirttik. O kargo şirketi de bana ait değil. Sahibi bir Türk.  Bizim yaptığımız bütün ticaretler de legaldir.

"BABEK ZENCANİ İLE ORTAK DEĞİLİM"

Babek Zencani İran'da tanınmış bir iş adamı. Ben de uzaktan tanıyorum. 2 kere gördüm sadece. 4 dakikalık bir karşılaşmamız oldu. Benim Zencani'yle hiçbir işbirliğim yok. Dost da değiliz ortak da değiliz. İnsanlara yanlış iddiaları empoze etmek istiyorlar. Algı operasyonu yapıyorlar. Başarılı da oldular. Ben de haberleri İran medyasından takip ettiğim kadarını biliyorum. Onun İran'ın derin devleti olup olmadığını bilemiyorum. iran medyası da öyle bir şey yazmadı. Benimle hiçbir alakası yok.

"İRAN'A İSTEDİĞİM ZAMAN GİDEBİLİRİM"

İran'a istediğim zaman gidebilirim. Benim İran'da tutuklama kararım falan yok. Ortak olsam benim de oraya gittiğim de tutuklanmam gerekirdi. Ben Zencani ile ilgili ne olup bitti oralarda değilim. Çok araştırmadım o kısımları. Benim onunla bir alakam yok. İddiaya göre 17 Aralık operasyonu olmasaydı ben Zencani ile 1 gün sonra Antalya'da buluşacakmışım. Bu yalan. Benim haberim yok. Bunların hepsi komplo.