İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de alınan son tezkere kararını değerlendirdi ve "Sen her an gerekirse savaş edecek gibi hazır olmak zorundasın. Sen buna hazır değilsen zaten devlet değilsin" dedi.

İşte Başbakan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

- Sen her an gerekirse savaş edecek gibi hazır olmak zorundasın. Sen buna hazır değilsen zaten devlet değilsin. Sen buna hazır halde olacaksınız. Bir zulme uğrarsan da gereğini yapacaksın. Buna seyirci kalamayız.

- Biz önce sabrettik. Ama yedinci mermi yola düştü. Ağır bir nota verdik. Bu son olay olunca. Her şey bitti. O gece geç saate kadar atılması gereken adımlar atıldı ve gereği yerine getirildi.

- Bu milletin bu noktadaki hassasiyetini kimse test etmeye kalkmasın.

- Biz orada kalkıp da Sayın Kılıçdaroğlu'nun keyfini bekleyeceğiz... Her şeyde istismar var. Samimiyet yok. Biz o kardeşlerimizle ölürüz, o kardeşelerimizle bu milletin hayat verme mücadelesini sürdürürüz.

- CHP'ye diyoruz ki; incitmeyin şehitleri. İncitmeyin bu toprakların altında kefensiz yatanları.

- Böyle bir durumda ekonomi tarafında ne olacağını, biz sizlerden daha fazla düşünüyoruz.

- Temennimiz o ki, Esed yönetimi aklını başına alır. Türkiye olarak biz Suriyeli kardeşlerimizin her türlü insani desteği vermekle yanında olacağız.