İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyyaz Bulutlar, geçen hafta trafik kazası sonucu beyin kanaması geçirerek 3 gün yoğun bakımda kalan Fatih Uğuz’un Akpınar Mahallesi’ndeki evini ziyaret etti. Sınav öncesi gerçekleşen ziyarette, öğrenci Uğuz’a geçmiş olsun dileklerini ileten İl Milli Eğitim Müdürü Şişman, “Ben öğrencilere hep şunu söylüyorum. Siz sorulardan küçük değilsiniz. Siz sorulardan büyüksünüz. Kendinize güveniniz olsun. Ben Fatih’e sınavında başarılar diliyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyyaz Bulutlar ise, devletin şefkatli elini Fatih’e uzattıkları için ayrı bir mutluluk yaşadıklarını anlatarak, “Akpınar Şehit Fahit Elmas İlköğretim Okulu öğrencilerinden Fatih, sınav öncesi talihsiz bir trafik kazası geçirdi. Ben sınav öncesi Fatih’in ailesini aradım ve babası bana oğlunun sınava girmek istediğini söyledi. Sonra Fatih ile telefonla görüştüm, kendisi de sınava girmek istediğini bildirdi. Biz de sınav yönetmeliği gereğince Atatürk İlköğretim Okulu’ndaki yedek sınav komisyonunu Fatih’in evine kadar getirdik ve öğrencimizi sınava aldık. Bu Fatih'in üzerinde çok olumlu etki yaptı. Devletimizin şefkatli elini ve hizmetini buraya kadar getirdik. Bundan biz de mutluluk duyduk. İnşallah öğrencimiz en kısa zamanda sağlığına kavuşur” diye konuştu.

SBS’ye giren öğrenci Fatih Uğuz ise geçen hafta sonu meydana gelen trafik kazasını tam olarak hatırlamadığını, bisikletle seyrederken bir otobüsün kendisine çarptığını sonradan öğrendiğini belirtti.
Sorularının genelinin kolay olduğunu belirten Uğuz, “Sınav rahat geçti. Sorular kolaydı. Cevaplarken zorlanmadım. Özellikle Türkçe ve Sosyal testleri çok daha kolaydı. Matematiğim zayıf olduğundan matematik testini çözmedim. Çünkü matematikten yapacağım yanlışlar diğer doğrularımı da götürebilirdi. Evimde sınav olmam benim açımdan rahat oldu. Bozüyük’e kadar gelmeye uğraşmadım. Tüm Milli Eğitim yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca doktorlarım durumumun gittikçe iyi gittiğini söyledi” ifadelerini kullandı.

Baba Zinnur Uğuz da trafik kazası sonrası oğlunun hastanede 3 günü yoğun bakımda olmak üzere toplam 5 gün kaldığını kaydederek, oğlunu evde sınava alan yetkililere teşekkür etti.
Öte yandan görme engelli bir öğrenci de tek kişilik sınıfta sınava alındı. Zafer İlköğretim Okulu öğrencisi Melih Engin (15) ise, görme engelli öğretmeni, İngilizce öğretmeni ve rehberlik öğretmeni nezaretinde Atatürk İlköğretim Okulu’nda özel bir salonda SBS’ye girdi. Engin, gözetmenlerden birinin okuduğu soruları sesli olarak cevaplarken, diğer bir gözetmen ise cevap kağıdına işaretlemeleri yaptı.

2011-2012 eğitim ve öğretim yılı sonunda Bozüyük’te SBS’ye bin 105 öğrencinin girdiği bildirildi.