Konya 3. Ana Jet Üssü'nde havalanan Türk Yıldızlarının en yeni pilotlarından Yüzbaşı Ümit Özer'in kullandığı NF-5 model uçak, üs yakınlarında sorti yaparken boş bir araziye düştü. Kazada Yüzbaşı Özer, olay yerinde şehit oldu. Olay yerine gelen askeri yetkililer, incelemeler bulundu.

Uçak kazasının sebebi henüz tam olarak belli olmazken, görgü tanığı Mustafa İnan olayı anlattı. İnan, "Ben uçakları görünce fotoğraflarını çektim. 4 uçak gidiyordu, ikisi ayrıldı. Sonra o iki uçaktan biri gitti, diğeri aşağı doğru döndü. Ben hareket yapıyor zannettim ancak çakıldığını gördüm. Karabulutların içinden alevler çıktı. Düştü düştü diye bağırdım" şeklinde konuştu. Türk yıldızlarının çektiği son fotoğraflarını da telefonundan gösteren İnan, şok yaşadığını söyledi.
Öte yandan, kaza sonrası olay yerine gelen Türk Yıldızlarından Ali Onur Adalı'nın babası Uğur Adalı," Oğlum da pilot, o aradı. Vatan sağ olsun. Şehit olan pilotu tanıyorum. İçlerinden birisi Türk Yıldızlarından" diyerek gözyaşı döktü.

KONYA'DA 1O YILDA UÇAK KAZASINDA 7'Sİ PİLOT 10 KİŞİ ŞEHİT OLDU

Konya'da son 10 yılda yaşanan askeri uçak kazalarında 7'si pilot 9 askeri personel şehit olurken, 4 pilot ise yaralı olarak kurtuldu.

Konya'da 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan ve eğitim uçuşu sırasında merkez Karatay ilçesi'nde F-5 tipi savaş uçağında 1 pilotun şehit olması gözleri Konya'da yaşanan uçak kazalarına çevirdi. 2002 yılından bu yana yaşanan 7 ayrı uçak kazasında 2'si yer personeli, 7'si pilot, 10 askeri personel şehit olurken, 4 pilot ise kazalardan yaralı olarak kurtuldu.

2004 yılında meydana gelen kazada eğitim uçuşu sırasında 2 adet F-4 uçağı Hadim ilçesi yakınlarında havada çarpışarak düşmüş ve kazada 3 pilot şehit olurken, 1 pilot yaralı kurtulmuştu.

27 Temmuz 2006'da ise 3. Ana Jet Üssü'ne bağlı bir eğitim uçağının pistten kalkışı sırasında düşmesi sonucu 1 pilot ile 2 yer bakım görevlisi asker şehit düşmüştü.

22 Mayıs 2007 yılında meydana gelen kazada 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan bir F-16 uçağı, Selçuklu ilçesi Altınapa Barajı yakınlarında düşmüş, uçağın pilotu ise son anda uçaktan atlayarak kazadan yaralı kurtulmuştu.

Son kazadan 20 gün sonra ise 12 Haziran 2007 günü 3. Ana Jet Üssü'nden kalkan askeri bir uçak Yunak ilçesi yakınlarında düşmüş ve pilot kazadan yaralı olarak kurtulmuştu.

17 Mart 2009 yılında ise 3. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi savaş uçağı, Altınekin ilçesi yakınlarında belirlenemeyen bir nedenle düşmüş, uçak düşmeden önce fırlatma koltuğuyla uçaktan atlayan pilotlardan birisi şehit olurken, diğeri yaralı olarak kurtulmuştu.

3 Kasım 2011 tarihinde de 3. Ana Jet Üssü'nden eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi savaş uçağı, belirlenemeyen bir nedenle Karatay ilçesi Karakaya köyü yakınlarında tarlaya düştü ve kazada biri binbaşı diğeri üsteğmen 2 pilot şehit oldu.

Bu kazayla birlikte 10 yılda yaşanan 6 ayrı uçak kazasında 7'si pilot 9 askeri personel şehit düşerken, 4 pilot ise kazalardan yaralı olarak kurtulmayı başarmıştı.

Bugün ise F-5 savaş uçağı düştü. Kazada pilot şehit olmasıyla 10 askeri personel Konya'da uçak kazalarında şehit oldu.

HAVA KUVVETLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait bir adet NF-5 uçağının bugün saat 12.00 sıralarında eğitim uçuşu esnasında, Konya'da henüz belirlenemeyen bir nedenle düştüğü belirtildi. Kazada, uçakta bulunan bir pilot subayın şehit olduğu bildirilerek, olayın meydana geliş nedeninin, kaza kırım heyeti incelemesi sonucunda açıklığa kavuşacağı ifade edildi. Açıklamada, "Şehidimize Allah'tan rahmet, silah arkadaşlarına, şehidimizin kederli aile ve
yakınlarına başsağlığı dileriz" denildi.

PİLOTLUK EĞİTİMİNİ 2. BİTİRMİŞTİ

Konya'da, Türk Yıldızlarına ait F-5 uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilot Ümit Özer'in, 2005 yılındaki harbe hazırlık eğitimini 2. olarak tamamladığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan Türk Yıldızlarının en yeni pilotlarından Yüzbaşı Ümit Özer, üst yakınlarında sorti yaparken uçağın boş bir araziye düşmesi sonucu şehit olmuştu.

Setanay Özer'le evli ve yeni bir bebekleri olan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer'in başarılı biri olduğu öğrenildi. Yüzbaşı Özer'in Konya 3. Ana Jet Üssü'nde 2005 yılında aldığı F-5 harbe hazırlık eğitiminde 2. olduğu ortaya çıktı. Özer, dönemin Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yılmaz Oğuz'dan başarı belgesini almıştı.

Başarılı bir eğitim döneminde sonra Türk Yıldızı Pilotu seçilen Özer'in 2005 yılından geriye fotoğrafları ve görüntüleri kaldı.

ŞEHİDİN BABA EVİNDE HÜZÜN

Konya'da eğitim uçuşu sırasında düşen askeri uçakta şehit olan Yüzbaşı Ümit Özer'in, Samsun'un Çarşamba ilçesindeki baba evine ateş düştü.

Konya 3. Ana Jet Üssü'nde havalanan Türk Yıldızları'nın en yeni pilotlarından Yüzbaşı Ümit Özer'in kullandığı NF-5 model uçak, üs yakınlarında sorti yaparken boş bir araziye düştü. Kazada, Samsun'un Çarşamba ilçesi Durakbaşı köyü nüfusuna kayıtlı olan, evli ve 1 çocuk babası Şehit Yüzbaşı Ümit Özer, olay yerinde şehit oldu. Şehidin annesi Hatice Özer'in Konya'da olduğu, baba İdris Özer'in acı haberi duyar duymaz Samsun'dan Konya'ya hareket ettiği öğrenildi.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ve beraberindekiler, Şehit Yüzbaşı Ümit Özer'in amcası Mehmet Özer'i ziyaret ederek, taziye dileklerini ilettiler. Kaymakam Caner Yıldız, şehidin cenazesinin yarın Çarşamba ilçesinde yapılacak törenin ardından defnedileceğini belirtti. Amca Mehmet Özer ise, "Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Vatan sağolsun" dedi.