Genelkurmay Karargahı'nda darbe girişimi sırasındaki olaylara ilişkin  güvenlik kameralarından elde edilen fotoğraflar, darbecilerin karargahtaki  eylemleriyle ilgili 221 sanık hakkında Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince kabul  edilen "çatı iddianamesi"nin eklerinde yer aldı.

Buna göre, darbeyi engellemek isteyen bir grup vatandaş, Türk  bayraklarıyla saat 22.40'tan itibaren Genelkurmay Başkanlığının Milli Müdafaa  Caddesi tarafındaki araç protokol çıkışı önünde toplandı.

Demir kapıyı zorlayan vatandaşlardan bazıları, parmaklıklardan  atlayarak içeri girdi. Saat 02.25'te demir kapının kırılmasıyla çok sayıda  vatandaş, protokol çıkış kapısından Genelkurmay Karargahı'na girdi. Saat 02.31'de  Meclis Kavşağı bölgesine helikopterden, kışlaya giren vatandaşlara da içeriden  ateş edildi.

Saat 02.52'de darbecilerin açtığı ateşle şehit olan bir vatandaş,  kırılan protokol araç kapısından, silah ve teçhizatlı dört asker tarafından  çıkarılarak kaldırıma bırakıldı. Bu sırada askerlerle tartışan bir vatandaş,  darbecilerden biri tarafından darbedildi. Şehidin cenazesi, bırakıldığı  kaldırımdan vatandaşlarca alındı.

- Yaralı vatandaşı iterek kışladan çıkardılar

Saat 02.57'de de başka bir şehit, silahlı ve teçhizatlı üç asker  tarafından aynı kapıdan çıkarılarak kaldırıma bırakıldı. Yaralı bir vatandaş da  sürünerek kışladan çıktı, daha sonra ayağa kalkıp topallayarak uzaklaştı.

Saat 03.09'da kapıya yaklaşan ambulanstaki görevliler, şehit  vatandaşın cansız bedenini kaldırımdan aldı.

Saat 03.14'te şehit bir vatandaş daha silahlı ve teçhizatlı üç asker  tarafından kışla dışına çıkarılarak kaldırıma bırakıldı.

Bu sırada, Kurmay Albay Mustafa Ç. olduğu değerlendirilen kişi ile  silah ve kamuflajlı yarbay, protokol araç çıkış kapısında görüldü. Saat 03.18'de  kamuflajlı asker tarafından kışla dışına doğru itilen yaralı vatandaş, kapının  hemen dışında yere düştü.

Saat 03.21'de biri polis iki kişi, kaldırımda yüz üstü yatan yaralı  vatandaşla şehidin cenazesinin yanına geldi. Yaralı vatandaş, saat 03.24'te olay  yerine çağrılan ambulansa konuldu. Ambulanstaki görevliler, polisin yardımıyla  şehidin cenazesini de ambulansa aldı ve bölgeden uzaklaştı.

Saat 04.05'te Misakı Milli Caddesi'ne havadan yoğun biçimde ateş  açılması da güvenlik kameralarınca görüntülendi.